AJOFM Gorj anunţă disponibilizări pentru luna iunie

Alte 46 de persoane din Gorj vor rămâne fără un loc de muncă după ce angajatorii au anunţat reduceri drastice de personal. Este vorba de primăria Dragoteşti care va concedia 13 persoane şi Distrigaz Sud care va renunţa la 11 posturi pe Gorj. Cele mai multe disponibilizări s-au anunţat însă la Spitalul Orăşenesc Bumbeşti Jiu, de unde vor pleca 22 de angajaţi. Cu toate acestea, rata şomajului este mai mică faţă de luna aprilie.

Reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj au anunţat concedieri colective şi pentru luna iunie astfel încât numărul persoanelor care vor rămâne fără un loc de muncă va creşte comparativ cu luna mai. Printre angajatorii care au anunţat reduceri de personal se numără şi primăria Dragoteşti care renunţă la 13 asistenţi personali ai persoanelor cu handicap. Primarul Vili Pasăre spune că banii sunt insuficienţi pentru a-i mai plăti aşa că a decis să mai păstreze doar doi asistenţi care au în îngrijire minori. „În total, la nivelul comunei sunt 15 asistenţi personali ai persoanelor cu handicap, vor fi daţi afară 13 pentru că nu mai sunt bani pentru plata salariilor. Ceilalţi doi nu puteam să-i dau afară pentru că au în întreţinere minori cu handicap. Cheltuielile cu salariile se ridicau la 14.000 de lei lunar”, a declarat Vili Pasăre, primarul din Dragoteşti.

Distrigaz Sud va renunţa la 11 angajaţi din Gorj începând cu luna iunie în timp ce spitalul orăşenesc Bumbeşti Jiu a trimis o notificare pentru 22 de angajaţi. „În luna iunie avem trei agenţi economici care vor disponibiliza în total 46 de persoane. Cele mai multe reduceri sunt la spitalul orăşenesc Bumbeşti Jiu, 22 de angajaţi, primăria Dragoteşti cu 13 salariaţi şi Distribuţie Gaz care va renunţa la 11 angajaţi din Gorj”, a declarat Ana Maria Niculescu, purtătorul de cuvânt al AJOFM Gorj.

Chiar dacă rata şomajului a mai scăzut câteva procente în luna mai, în urma disponibilizărilor din iunie riscă să crească din nou. În prezent, în Gorj sunt înregistraţi 11.258 de şomeri.

Vizualizări: 144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: