Cea mai mare pensie din România s-a dublat

Potrivit Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP), cea mai mare pensie brută plătită în acest an este de 73.890 de lei, din care 7.189 de lei sunt opriți ca impozit. Așadar, cel mai bine plătit pensionar din România încasează lunar 66.701 lei. 

Beneficiarul este Gheorghe Bălășoiu, fost procuror-şef în judeţul Argeş şi fost comandant al Penitenciarului Colibaşi. Pensia lui era de 34.700 de lei la începutul anului trecut, fiind dublată ca urmare a unor modificări legislative.

Potrivit legii, pensiile de serviciu ale judecătorilor şi procurorilor, precum şi pensiile de urmaş prevăzute la art. 84 se actualizează ori de câte ori se majorează indemnizaţia brută lunară a unui judecător şi procuror în activitate, în condiţii identice de funcţie, vechime şi grad al instanţei sau parchetului, cu luarea în considerare, în procent, a sporurilor intrate în baza de calcul la acordarea pensiei de serviciu, precum şi a sporului de vechime.

Dintre partidele politice, Uniunea Salvați România și-a asumat eliminarea pensiilor speciale dacă va ajunge la guvernare.

Vizualizări: 3,339

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: