Medicul Vlad are susținători la audierea de la Consiliul Județean Gorj

Doctorița Elena Vlad de la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu, acuzată că ar fi refuzat să consulte o pacientă, va fi audiată joi, 28 februarie, la cerere, în Consiliul Județean Gorj. Președintele Federației ”Ambu-San” și medicul ortoped Bogdan Niculescu au anunțat că vor fi prezenți la audieri.

O primă audiere a medicului pneumolog Elena Vald va avea loc în comisia de sănătate de la Consiliu Județean, programată pentru ora 12:00. Este vorba de o comisie condusă de consilierul județean Marcel Iacobescu, din care nu ar face parte niciun specialist în sănătate.

În aceste condiții, medicul a spus că va merge și în plenul ședinței Consiliului Județean Gorj, care va avea loc câteva ore mai târziu. ”Am aflat și eu astăzi, ca toată lumea, că această Comisie de sănătate a CJ Gorj nu conține specialiști în sănătate. De aceea audierea mea la această comisie se va reduce la a fi ascultată și înțeleasă de dl. dr. Niculescu Bogdan(…) De aceea, vom merge în plen, joi 28.02.2019, ora 15.30 Sala A, la ședința de Consiliu Județean, ședință publică, cu probleme privind organizarea și rentabilizarea activității SJU Tg-Jiu”, a spus medicul Elena Vlad.

Sindicaliștii din sănătate și-au exprimat solidaritatea faţă de personalul medical şi nemedical din Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu și au cerut să participe la audieri. ”Dorim ca medicul să fie pus în faţa unor specialişti care să îi analizeze activitatea şi nu a unor politicieni mânaţi de interese netransparente. Este momentul ca celei mai mari unităţi spitaliceşti din judeţul Gorj să i se redea demnitatea, iar profesioniştii să fie lăsaţi să o conducă, fără presiuni politice sau de altă natură, bazate pe interese mercantile sau subterane”, a spus Cristi Aldescu, președintele Federaţiei Naţionale Sindicale „Ambu-San”.
Și medicii spitalului au anunțat că vor fi prezenți la audierea medicului Elena Vlad. ”Cine să înțeleagă ce o să spună doamna dr. Elena Vlad despre organizarea unui serviciu sau cum trebuie dezvoltata sanatatea? Cei 5 consilieri care lucrează sau au lucrat în orice alt domeniu numai sanatate nu! Voi fi prezent și eu joi... doar din simpla curiozitate să vad cum va decurge totul”, a precizat medicul Bogdan Niculescu.

Medicul pneumolog Elena Vlad a scris în fișa unei paciente că este „lipsă de personal mediu sanitar, cât și lipsă salarizare corespunzătoare a personalului”. Medicul susține că s-ar fi referit la banii pe care îi primește asistenta sa, care nu este plătită în plus pentru o astfel de intervenție, așa cum prevede legea.

Vizualizări: 2,007

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: