Ajutoarele pleacă astăzi spre sinistraţii din Galaţi

Câteva tone de alimente au donat gorjenii cu suflet pentru cei afectaţi de inundaţii din Galaţi. Cel puţin un camion va pleca în această dimineaţă pentru a duce sinistraţilor alimentele şi materiale de construcţii colectate de la cetăţeni din judeţ. Deşi campania s-a încheiat oficial duminică, şi luni au sosit ajutoare din partea cetăţenilor.  

În urma campaniei de întrajutorare demarată în toate oraşele şi municipiile din judeţul Gorj s-au strâns cantităţi însemnate de produse alimentare, dar şi materiale de construcţii. Un transport va pleca astăzi către Galaţi cu ajutoarele de la cetăţeni pentru cei afectaţi de inundaţii. “Ca şi bani a fost colectată suma de 2.800 lei, din care 2.300 sunt în contul Crucii Roşii, restul s-au dat în numerar la corturile amenajate. În ceea ce priveşte produsele neperisabile s-au colectat următoarele cantităţi: ulei - 354 litri, apă minerală şi plată - 3500 litri, făină - 1,6 tone, mălai - 76kg, zahăr - 153 kg, orez - 78kg, paste făinoase - 30 kg, conserve de carne şi pateuri - peste 4000 de bucăţi, mai sunt în cantităţi mai mici diverse conserve de mazăre, tocană de legume, de fasole verde, pastă de tomate. În cea ce priveşte materialele de construcţii, este vorba de patru paleţi de cărămidă, circa 400 de saci de ciment şi multibat, 10 metri cubi de cherestea. Din toate estimările şi calculele pe care le-am făcut, marţi la orele 9 o maşină cu o capacitatea de 32 de tone, cu remorcă, va pleca spre Galaţi. În funcţie de volumul materialelor, ne vom orienta dacă mai este nevoie de mijloc de transport suplimentar”, a spus subprefectul de Gorj, Virgil Drăguşin. 

Au donat bănci pentru şcoală

Primăria şi consiliul local din Turceni au făcut o donaţie neobişnuită. Este vorba de câteva zeci de băncuţe pentru şcoală, dar şi pătuţuri pentru cei mici, echipate corespunzător. “Am dat 90 de bănci şcolare şi vreo 27 de pătuţuri pentru copii cu saltele, cu tot. Am modernizat mobilierul la şcoli, pentru că am fost solicitaţi să dăm din acela reglabile pentru clasa pregătitoare. Vroiam să le dăm în altă parte la cine le dorea prin ţară, dar dacă tot s-a întâmplat treaba asta, ne-am gândit să le dăm la cei care au avut probleme acolo cu inundaţiile. Am reuşit să adunăm de la oameni şi conserve, ulei, au fost destul de receptivi, chiar ţin să le mulţumesc. Spitalul a donat conserve şi de la liceu au donat ceva”, a spus Dumitru Gâlceavă, primarul din Turceni.

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: