Ajutor financiar pentru legumicultorii și apicultorii din Gorj

Conducerea Direcției Agricole Gorj vine cu vești bune pentru apicultorii și legumicultorii din județ. Și anul acesta va fi acordat sprijin financiar pentru cei care cultivă tomate dar și pentru apicultorii care au stupinele înregistrate.


Criteriile de acordare a ajutorului financiar este încă în dezbatere publică, însă cei care consideră că pot obține bani de la stat trebuie sa pregătească dosarele.


"Este în dezbatere publică acordarea ajutorului financiar pentru cei care plantează tomate.  În mare cei care pot beneficia cei 3.000 de euro oferiți în două tranșe trebuie să aibă o suprafață de minim 1.000 de mp cultivată cu tomate și să vândă o anumită cantitate din producție. Anul trecut, în Gorj, 15 legumicultori au primit sprijinul de la stat și au livrat pe piață peste 3 tone de tomate", a declarat Valentin Priporeanu, directorul Direcției Agricole Gorj.


Și apicultorii din județ pot obține ajutor financiar de la stat. "Și pe acest sector  este dezbatere publică. Aici statul dă 5 euro pentru familia de albine, doar apicultorilor cu stupinele înregistrate. În Gorj avem în jur de 680 de apicultorii înscriși cu stupine", a mai spus directorul Direcției Agricole Gorj.


Solicitările pentru aceste ajutoare se depun cel mai probabil la începutul lunii aprilie.

Vizualizări: 1,956

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: