Primar: Nu înțeleg de ce nu angajează tineret CEO, ci pensionari

Au dat lege să se pensioneze oamenii și acum îi cheamă înapoi pentru că nu au cu cine lucra în termocentrală. E situația paradoxală de la Complexul Energetic Oltenia unde câțiva energeticieni ieșiți la pensie s-au întors în câmpul muncii. Un primar din zona minieră nu înțelege de ce nu sunt angajați tineri care să fie formați pe aceste posturi și pensionarii să stea liniștiți la pensie. 

Primarul din Negomir, Tudor Oiță, a declarat la Radio Infinit că 150 de tineri din comună s-au angajat la CEO când au fost făcute ultimele recrutări. Acum nu mai are niciun șomer în comună, dar nu înțelege de ce compania cheamă pensionarii înapoi la muncă și de ce nu a format specialiști în ultima vreme.

“Peste 150 au găsit serviciu la CEO în urma angajărilor care au avut loc acum doi ani. Au venit din afară și s-au angajat. O parte lucrează la cele două fabrici de la Rovinari, alții la Ișalnița, la un depozit. Am reușit să găsim loc de muncă. Sper că nu se va închide CEO. Majoritatea oamenilor au ieșit la pensie. Văd că îi cheamă înapoi. Ieri discutam cu cineva și îmi spunea că opt electricieni au fost chemați înapoi după ce au ieșit la pensie că nu au cu cine să lucreze. De ce nu angajează tineri să-i formeze? A fost dată o lege ca oamenii să iasă la pensie după care îi chemăm înapoi la serviciu”, a declarat primarul din Negomir, Tudor Oiță, la Radio Infinit. 

Tinerii care au fost angajați în urmă cu aproape trei ani au contractele de muncă valabile până la jumătatea acestui an. Au fost prelungite cu încă șase luni și nu se știe dacă vor rămâne în companie până la finalul acestui an.

Vizualizări: 4,170

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: