Primele plăți pentru beneficiarii Venitului Minim de Incluziune în Gorj

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Gorj a demarat procesul de plată pentru beneficiarii Venitului Minim de Incluziune (VMI), înregistrând în ianuarie 2024 un număr de 3.123 de familii și persoane singure în baza de date.

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, prin Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială și AJPIS Gorj, a început plata pentru beneficiarii de Venit Minim de Incluziune (VMI) care a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2024.

În luna februarie, AJPIS Gorj a transferat suma totală de 1.583.913 lei către cei 3.123 de beneficiari înregistrați, marcând astfel primele plăți pentru acest nou program social.

Calendarul plăților este prevăzut astfel:

Pe 20 februarie, conturile celor care au optat pentru încasarea VMI pe card au fost alimentate.


În ultima decadă a lunii (între 22 februarie și ultima zi a lunii), plățile se realizează prin mandat poștal, conform convenției stabilite cu Poșta Română.


Venitul Minim de Incluziune este un program social unic, creat pentru a sprijini persoanele și familiile vulnerabile în depășirea dificultăților financiare și îmbunătățirea calității vieții. Programul are două componente esențiale: sprijin pentru incluziune și sprijin pentru familiile cu copii.

VMI a înlocuit prestațiile anterioare, respectiv, venitul minim garantat (VMG) și alocația pentru susținerea familiei (ASF). 

Vizualizări: 1,286

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: