Ajutorul dat Complexului Oltenia, blocat de Hidrosind

Sindicatele din Hidroelectrica vor ataca în instanţă hotărârea de Guvern ce avantajează Complexurile Energetice Oltenia şi Hunedoara, prin introducerea cu prioritate în piaţă a unei cantităţi de energie pe bază de cărbune.

Hotărârea de Guvern aprobată acum o săptămână trebuie aplicată de pe 14 aprilie 2013 până în iulie 2015. În fapt, Transelectrica trebuie să bage în sistemul energetic naţional minim 500 de MW de la CE Oltenia, şi minim 200 de MW de la CE Hunedoara. În plus, aceasta este o cantitate pe care complexurile o introduc şi acum în sistem, numai că acum există şi un document în acest sens.

Federaţia Sindicală Hidrosind anunţă că va Comisia Europeană, Fondul Monetar Internaţional şi Consiliul Concurenţei, considerând că această decizie este un abuz. "Considerăm ca prin această măsură, Guvernul României nu face altceva decât sa continue, în altă formă, subvenţionarea unor producători în dauna altora", se arată într-o scrisoare a Hidrosind transmisă Guvernului, Ministerului Economiei şi Consiliului Concurenţei.

Hidrosind mai spune că, în contextul liberalizării pieţei de energie, impactul va fi negativ pentru că producătorii termo nu sunt capabili să intre pe piaţa liberă prin contracte încheiate în mod transparent şi sunt ajutaţi să se menţină în această stare. Astfel, calendarul de liberalizare a pieţei energiei convenit cu FMI nu va putea fi respectat, avertizează Hidrosind.

Vizualizări: 167

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: