Ajutorul dat de Becali la Văgiuleşti, tocat pe plimbări cu taxiul

Greu de spus ce gândeşte milionarul din Pipera la aflarea unei asemenea veşti, dar pentru localnici nu e nicio „minune”, oamenii aşteptându-se încă de la început ca banii oferiţi de Becali ca ajutor unor consăteni de-ai lor amărâţi să fie folosiţi nechibzuit. Miile de lei oferiţi de europarlamentar nu au ajuns nici măcar pe la patronii magazinelor din Văgiuleşti, ci pe la cei ai firmelor de taxi din Motru, pe unde săracii ajutaţi de acesta s-au plimbat ca nişte mari „boieri”.

Mare minune pentru localnicii din Văgiuleşti după ce, la sfârşitul lui octombrie, elicopterul care l-a adus pe Gigi Becali în satul lor a zburat spre Bucureşti la fel de repede cum venise. Mai mare a fost însă minunea în zilele următoare, când prin satul lor taxiurile începuseră să aibă cursă regulată spre casa familiei Bucur, unde soţii Mariana şi Alexandru primiseră de la milionar o casă de 45.000 de lei şi un ajutor de 5000 de lei cash, pe lângă o grămadă de lucruri cumpărate de Becali pentru locuinţa celor doi.

Oamenii din sat vorbeau încă de pe atunci că traiul bun pe care încerca Becali să-l ofere celor doi, care au un copil de doi ani cu care dormeau sub cerul liber, nu va ţine prea mult. A doua zi soţii Bucur şi-au dat seama că au în casă un frigider nou nouţ, dar care este gol. S-au dus la Motru ca să-l umple cu bunătăţi şi au venit acasă cu taxiul. A fost începutul pentru că apoi mersul cu taxiul a devenit o obişnuinţă pentru cei care dormeau până de curând sub cerul liber. „Minunea” nu a ţinut însă mult pentru că banii de la „nea Gigi” s-au terminat repede, iar Becali nici nu a trimis alte sume, aşa cum promisese, milionarul dându-i şi el iniţial apă la moară lui Alexandru, promiţându-i bani lunar pentru a mai face încă vreo 5 copii pentru a creşte natalitatea în România…

Cu taxiul la Motru

De cum a plecat elicopterul cu „nea Gigi” mersul cu taxiul la Motru a devenit un ritual zilnic, spre invidia vecinilor, care ştiau însă că în câteva zile banii lui Becali se vor termina. Aşa a şi fost, iar acum primarul din Văgiuleşti spune că încă îl mai aşteaptă pe Alexandru ca să-i dea nişte ţigle cu care să-şi astupe găurile de la acoperişul casei primite cadou acum o lună şi ceva.  „Nu au făcut distrugeri până acum, dar nici nu s-au omorât să facă ceva bun. Nu au mişcat un pai. S-au plimbat cu taxiul şi atât. Îi aştept de atunci să le dau câteva ţigle pe care să le pună pe casă că o să plouă pe ei la iarnă. Alexandru mi-a tot zis că o să vină, dar nu a mai ajuns. E o creangă pe care am tăiat-o eu atunci la poartă ca să poată intra domnul Becali şi unde am lăsat-o eu pe jos acolo este şi acum. Poate o s-o ia vântul că ei nu cred că se vor atinge de ea s-o mute”, spune primarul.

Banii erau ai copiilor

Deşi atunci când a dat casa drept cadou Gigi Becali a cerut ca toţi copii familiei Bucur să locuiască în ea, milionarul aducând aici inclusiv paturi şi tacâmurile necesare, Mariana şi Alexandru îşi duc existenţa în continuare doar cu mezinul familiei. Cei şase copii aflaţi în grija statului se află şi acum în aceiaşi situaţie, primarul comunei spunând că nici nu recomandă ca vreunul dintre copii să fie scos din sistem şi adus la părinţi. „Cei mici au alocaţii, li s-au economisit nişte sume de bani şi probabil vă daţi seama că dacă ar veni acasă conturile li s-ar goli imediat. Nu sunt cine ştie ce bani, dar aşa cum i-au tocat pe ai de la domnul Becali aşa îi vor cheltui şi pe ai copiilor”, susţine edilul.

Vizualizări: 183

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: