Al doilea concurs de la Spitalul Judeţean cu subiecte greşite

Comisiile de concurs de la Spitalul Judeţean Târgu Jiu îşi dovedesc din nou incompetenţa. După ce la sfârşitul săptămânii trecute s-a anulat concursul pentru ocuparea postului de infirmier debutant la Secţia Urologie din cauză că subiectele nu au fost concepute din bibliografia anunţată, o decizie similară s-a luat şi pentru postul de îngrijitor de la Laborator Radiologie şi Imagistică Medicală. Anularea concursului s-a făcut după ce unul dintre candidaţi a sesizat că subiectele sunt greşite.

Conducerea Spitalului Judeţean Târgu Jiu a anulat două concursuri în doar o săptămână. Asta după ce candidaţii au contestat faptul că subiectele date nu corespund cu tematica de examen. Ieri trebuia să aibă loc proba orală în cadrul concursului organizat pentru ocuparea postului de îngrijitor la Laboratorul Radiologie şi Imagistică Medicală. Pentru acest post s-au depus 11 dosare, însă doar 3 dintre candidaţi au obţinut la proba scrisă note peste 5.00. După afişarea rezultatelor la proba scrisă, s-a decis însă anularea concursului. „Au fost date 15 întrebări, iar unele dintre ele nu au respectat tematica de concurs în sensul că au fost formulate greşit. Unul dintre candidaţi a făcut contestaţie, iar Comisia de Contestaţii a dat dreptate candidatului respectiv. Ca atare, concursul a fost anulat urmând ca întreaga procedură să fie reluată”, a declarat Dumitru Vienescu, şeful Compartimentului Resurse Umane din cadrul Spitalului Judeţean Târgu Jiu.

Este al doilea concurs anulat din cauză că nu s-a respectat bibliografia la conceperea subiectelor. De această dată, comisia de concurs a fost formată din: dr. Ioana Păişeanu Mitrulescu- preşedinte; asistent Eleonora Brăilă-membru şi asistent Eugen Luculescu-membru. Secretarul comisiei a fost Daniela Măruţă. Reprezentanţii spitalului spun că se va lua o decizie împotriva comisiei în urma unei analize amănunţite. „În baza deciziei de anulare a concursului, managerul va decide în legătură cu ceea ce s-a întâmplat. În urma unor discuţii se vor stabili măsuri pentru reglementarea unei bune funcţionări a comisiilor de concurs. Până acum doar în cazul concursurilor pentru ocuparea postului de infirmier la Urologie şi îngrijitor la Laboratorul Radiologie şi Imagistică s-a decis anularea. La ora actuală mai avem în derulare alte concursuri şi vom urmări să vedem ce se întâmplă şi la acestea. Ultimul concurs este pentru asistent la chirurgie şi are loc pe data de 17 februarie”, a mai precizat Dumitru Vienescu.

TAXĂ

Cei aproximativ 30 de candidaţi care au susţin proba scrisă la cele două concursuri anulate nu vor mai plăti taxa de înscriere la concursurile viitoare. În momentul de faţă, Spitalul Judeţean Târgu Jiu percepe o taxă de 100 de lei/candidat.

Vizualizări: 346

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: