Parlamentarii de Gorj: Ciurel nu a fost ameninţat de Greblă!

Senatorii şi deputaţii gorjeni care au luat parte la şedinţa din 2013 cu administraţia CE Oltenia s-au arătat uimiţi de declaraţia dată de Ciurel la DNA, cum că a fost ameninţat de Greblă. Ciurel spunea că Greblă l-a ameninţat că îl termină, dar discuţia ar fi avut loc pe hol, după şedinţă.

Parlamentarii gorjeni au reacţionat după ce DNA a solicitat arestarea lui Toni Greblă în baza mărturiei făcute de managerul CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel. Acesta a spus că după o şedinţă cu parlamentarii ce a avut loc acum doi ani la Prefectura Gorj, fostul senator l-a ameninţat că îl termină.   

Deputatul PSD Vasile Popeangă a spus că în cadrul şedinţei nu au fost discuţii aprinse şi nu îşi explică de ce un manager privat s-ar simţi ameninţat de un politician. „A fost o şedinţă la Prefectură iniţiată de Consiliul Judeţean când a fost şi Ciurel. N-a fost niciun fel de discuţie, nu îmi aduc aminte să fi fost contre între cineva atunci. A vorbit şi Ciurel, am vorbit şi noi. Ni s-a dat, dacă îmi aduc aminte bine, un dosar cu ce trebuie să sprijinim pe linie parlamentară. Nu îmi aduc aminte de discuţii în plen, de ameninţări. Ce să-i facă domnului Ciurel? Noi, ca oameni politici, ne spunem câte un punct de vedere. Ce putem noi să facem unui manager privat?  Cu ce să se simtă ameninţat? Ce poate să facă un parlamentar? Decât să spui nişte lucruri despre activitatea complexului, despre activitatea managerilor. Asta e ameninţare? E opinie politică. Nu mai putem să spunem nimic că ameninţăm pe nu ştiu cine. Am avut şi relaţii instituţionale cu domnul Greblă. Adică eram director la Finanţe, dumnealui era prefect. Am mai avut şi discuţii contradictorii, este normal. Dar niciodată nu m-a ameninţat cu ceva. Şi vorba aceea, era prefect”, a declarat deputatul Vasile Popeangă. 

Şi deputatul PSD Mihai Weber afirmă că discuţiile în cadrul şedinţei au fost unele normale, pe problemele CE Oltenia. „Au fost discuţii legate de activitatea complexului. Cu exproprieri, cu problemele cu care se confruntă, tocmai de aceea ne-a solicitat şi sprijinul. Principala problemă a fost cu legea exproprierilor, că erau blocaţi la vremea respectivă şi era nevoie de iniţiativă legislativă. Nu văd de ce să-i fi fost frică domnului Ciurel. Nu făcea parte din discuţie, nu s-a discutat despre aşa ceva”, a comentat Mihai Weber, deputat PSD.

Dian Popescu: În şedinţele cu parlamentarii nu a fost ameninţat nimeni

Senatorul PNL Dian Popescu a spus că şi el i-a solicitat managerului CE Oltenia să demisioneze din fruntea companiei, dar asta nu înseamnă că l-a ameninţat. „Din câte am înţeles Ciurel se referea la o ameninţare din partea lui Greblă din perioada 2008-2009 când Ciurel era director la CE Rovinari. În şedinţele cu parlamentarii nu a fost ameninţat nimeni niciodată. Eu unul chiar i-am recomandat lui Ciurel să plece din fruntea CE Oltenia încă de acum doi ani. Am făcut asta public, nu o dată, prin intermediul presei”, a declarat Dian Popescu, senator PNL.

Deputatul Ion Cupă spune că nu îşi aminteşte ca după şedinţă să-i fi observat pe cei doi discutând pe holurile Prefecturii. „Au fost discuţii,dar nu numai între cei doi. Au fost discuţii despre Complexul Energetic Oltenia dar nu îmi aduc aminte cu amănunte. A fost o şedinţă destul de tensionată din câte îmi aduc aminte, discuţii contradictorii. Din câte am înţeles, discuţiile despre care se vorbeşte în rechizitoriul DNA au avut loc pe hol, la ieşire. Nu i-am văzut discutând după şedinţă”, a spus deputatul Ion Cupă.

Vizualizări: 155

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: