Noua conducere a PNL Gorj: 14 liberali şi 11 pedelişti

Comitetul Executiv Judeţean, o nouă structură de conducere în PNL Gorj, va fi format din 25 de persoane: 14 foşti liberali şi 11 pedelişti. În Oltenia, doar la Dolj are majoritate vechiul PDL, restul judeţelor fiind conduse de vechiul PNL.

În Gorj se cunosc deocamdată doar trei persoane din cele care vor face parte din această structură. Parlamentarii Dian Popescu, Tudor Barbu şi Niculina Mocioi, care sunt membri de drept.

Copreşedintele PNL Gorj, senatorul Dian Popescu, a declarat că alegerea membrilor acestui comitet este atributul preşedintelui. „Comitetul Executiv se va forma la propunerea preşedintelui. Eu voi hotărî cine va face parte. Nu pot să vă dau nici un nume până nu discutăm în Biroul Politic“, a spus Dian Popescu.

Celălalt copreşedinte al PNL Gorj, Dan Vîlceanu, a declarat că membrii acestui comitet vor fi aleşi din actualul Biroul Permanent Judeţean. „Sunt aleşi de Biroul Permanent Judeţean din cadrul Biroului Permanent Judeţean şi joi vom avea şedinţă şi vom alege cele 11 persoane ţinând cont mai ales că acest comitet nu are multe atribuţii de decizie şi este o structură de muncă. Cei care intră aici trebuie să ştie că o să vină la muncă“, a explicat Vîlceanu.

Potrivit discuţiilor de la Consiliul Naţional al PNL, Comitetul executiv judeţean ”organizează şi conduce întreaga activitate internă a partidului la nivel judeţean între două şedinţe consecutive ale BPJ”. Mai mult, stabileşte candidaturile pentru funcţiile alese sau numite, pe care le supune apoi aprobării Biroului Politic Judeţean. Acest comitet poate inclusiv să convoace şedinţe de BPJ, poate propune sancţiuni, demiteri sau suspendări. În fapt, acest comitet judeţean este noua formă de conducere a partidului.

MAJORITATE

Aceste comitete au fost formate în funcţie de rezultatul la alegerile europarlamentare şi numărul de primari. Astfel, vechiul PNL are majoritate în 26 de comitete executive judeţene, în timp ce fostul PDL deţine majoritatea în alte 23 de comitete executive judeţene sau de sector.

REACŢIE

Ion Săvoiu, vicepreşedinte PNL Gorj, spune că acum structurile locale pot lua măsuri cu liderii care au probleme penale. „Conform celor stabilite sâmbătă, la Bucureşti, trebuie să se reunească urgent Biroul Politic Judeţean al PNL Gorj pentru a lua act de SUSPENDAREA lui Dian Popescu din partid, conform statutului", scrie Ion Săvoiu.

Vizualizări: 193

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: