Alarmant! Sute de mașini cu probleme pe șoselele din Gorj

Peste 40% dintre mașinile controlate în trafic în județul Gorj, de către inspectorii Registrului Auto Român, pe parcursul anului 2020, prezentau diferite neconformități tehnice sau legate de acte, iar 3,40% prezentau pericol iminent de accident. În total, au fost controlate peste 700 de mașini.

În județul Gorj au fost verificate, pe parcursul anului trecut, 735 de vehicule. Dintre acestea, 43,27% prezentau diferite neconformități tehnice sau legate de acte și 25 (3,40%) prezentau pericol iminent de accident.

Din totalul autovehiculelor oprite, în 16,89% din cazuri s-au constatat deficiențe din sfera poluării, 0,54% aveau probleme legate de identificare și 2,18% aveau ITP fals, expirat sau anulat.

În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră, în Gorj au fost aplicate 312 de amenzi contravenționale și au fost retrase 267 de certificate de înmatriculare.

În situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară.

„Rezultatele controalelor desfășurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni”, anunță RAR.

La nivel național, Registrul Auto Român a verificat în trafic, din punct de vedere tehnic, 64.096 de vehicule. În urma controalelor, inspectorii RAR au constatat că 45,61% dintre acestea aveau deficiențe tehnice majore și/sau periculoase și au fost declarate neconforme.

Vizualizări: 3,010

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: