Magazin cu produse confiscate într-o fostă centrală termică din Târgu Jiu

Centralele termice dezafectate din municipiul Târgu Jiu vor avea alte destinații și asta după ce vor fi reabilitate. Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, spune că fosta centrală termică din zona Revoluției va fi transformată într-un magazin cu produse confiscate de către reprezentanții Ministerului Finanțelor.

”Una dintre ele este în zona Revoluției la care am și găsit o soluție cu Ministerul Finanțelor cu produsele valorificate din confiscări. Acolo se va organiza un magazin. Centrul regional de confiscare a produselor este la Târgu Jiu, ceea ce este un mare avantaj. Toate produsele care se confiscă de către Ministerul de Finanțe, poliție sau jandarmerie se valorifică doar în Târgu Jiu, de pe raza Olteniei. Mi s-a părut o modalitate foarte bună”, a spus primarul Romanescu.

Declarația a venit după ce consilierul local social-democrat, Luis Popa, a postat pe pagina sa de socializare o fotografie cu o astfel de centrală aflată în apropierea unui loc de joacă. Popa spunea că acolo este un adevărat focar de infecție.  ”Am fost sesizat că lângă acel loc de joacă se află o centrală termică care este un focar de infecție. Am fost și eu acolo. În ședința de Consiliu Local voi ridica această problemă. Oamenii spun că mirosul degajat de acolo este greu de suportat. În cazul în care nu se vor lua măsuri, voi depune sesizări și la Garda de Mediu. Primăria ar trebui să facă curățenie acolo”, a spus Luis Popa.

O altă fostă centrală termică va avea ca destinație centrul de comandă pentru Infotrafic. ”Mai avem o centrală pe Vasile Militaru și va fi reabilitată pe finanțare europeană. Este un proiect de 8 milioane de euro, fiind vorba despre InfoTrafic. Acolo va fi punctul de comandă”, a mai afirmat edilul.

În municipiul Târgu Jiu sunt 4 centrale termice dezafectate. Municipalitatea le-a scos de mai multe ori la licitație, însă nu s-a arătat nimeni interesat.

Vizualizări: 3,404

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: