Alături de artiștii gorjeni: Le suntem datori pentru anii în care ne-au bucurat cu talentul și munca lor

Aproximativ 150 de oameni s-au strâns aseară în fața Teatrului Dramatic ”Elvira Godeanu” din Târgu Jiu la manifestul ”TEATRUL INTERZIS”. Pe lângă foștii angajați ai instituției de cultură, la eveniment au participat și patru actuali actori ai teatrului, în semn de solidaritate.

Pe clădirea teatrului a fost proiectat un videoclip care îi înfățișează pe toți cei care au părăsit instituția de cultură, prin demisie sau prin neprelungirea contractului de muncă, de la instalarea în funcție a managerului Mariana Ghițulescu.

Manifestul a avut loc aseara, întrucât astăzi, actualul manager va fi evaluat de către o comisie formată și din consilieri aleși de primarul Marcel Romanescu.

„Mi-am asumat destinele acestor oameni. Este vorba de asumarea destinelor unor copii, la vremea respectivă. Am construit povestea aceasta. Când am plecat de aici, instituția asta era la cheie: aproape 40.000 de spectatori pe stagiune, 14 zile de festival național și, ulterior, internațional. Instituția aceasta este a dumneavoastră. Rugămintea mea este una singură: să aveți grijă de teatru“, a transmis întemeietorul teatrului, Marian Negrescu.

Foștii angajați au vorbit despre abuzurile și neregulile petrecute în teatru și au tras un semnal de alarmă cu privire la ce se întâmplă în continuare cu unii dintre actori.

La eveniment au participat și consilierul local Adrian Tudor, prefectul de Gorj, fostul prefect Corneliu Răducan Morega și deputatul Radu Miruță.

”Îi cunosc pe acești tineri doar din spectacolele pe care le-au jucat. Tineri minunați, tineri care ne faceau să nu ratăm oportunitatea de a merge la teatru. Când am aflat ce se întâmplă în teatru, am refuzat să mai merg, în semn de solidaritate pentru ei. Trebuie să facem ceva, le suntem datori. Pentru anii în care ne-au bucurat cu talentul și munca lor, astăzi suntem aici”, a spus un cetățean.

Deși nu a putut fi prezentă la manifest, actrița Andreea Chirițescu a postat un mesaj pe pagina sa de socializare: ”Sunt alături de colegii mei. Vreau să se cunoască faptul că și demisia mea reprezintă un protest împotriva actualei conduceri”.

De la instalarea în funcţie a managerului Mariana Ghiţulescu, 19 persoane au părăsit instituția. Unii prin demisie, ceilalţi prin neprelungirea contractului de muncă.

Directoarea a fost acuzată în repetate rânduri de abuz, iar angajaţii teatrului au realizat o petiţie împotriva acesteia, petiţie care se află la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării.

Printre cei care au părăsit instituția de cultură se numără actorii: Radu Botar, Ana Negrescu, Iulian Marinescu, Mihai Rădulea, Vlad Rădulea, Adelina Puzdrea și Marian Negrescu, întemeietorul Teatrului Dramatic ”Elvira Godeanu” din Târgu Jiu.

Videoclipul proiectat aseară circulă acum pe rețelele de socializare și este distribuit atât de locuitori ai muncipiului Târgu Jiu, cât și se de persoane care vor să le fie alături artiștilor.

Astăzi, unul dintre foștii angajați ai teatrului îi va înmâna și primarului Marcel Romanescu o listă cu toate neregulile sesizate, mai exact ”memorandumul” trimis și la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării.

Galerie foto




Vizualizări: 12,731

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: