Foștii angajați de la TDEG se întâlnesc în fața teatrului - Teatrul INTERZIS

Foștii angajați ai Teatrului Dramatic ”Elvira Godeanu” se întâlnesc, în seara aceasta, în fața instituției de cultură din Târgu Jiu. Cei care au părăsit teatrul prin demisie sau prin neprelungirea contractului de muncă de căre managerul Mariana Ghițulescu, se unesc sub conceptul-manifest: ”TEATRUL INTERZIS”.

”Vă așteptăm în această seară, începând cu ora 19:00, în fața Teatrului Dramatic ”Elvira Godeanu”, la o întâlnire cu artiștii interziși pe scena teatrului. Povestea teatrului nostru a început în anul 1993 și ne dorim ca aceasta să nu se sfârșească acum, când ”eroii” vremii nu înțeleg menirea instituției de cultură și rolul artiștilor care și-au pus sufletul în slujba comunității”, transmit inițiatorii evenimentului.

De la instalarea în funcţie a managerului Mariana Ghiţulescu, 30% din personalul teatrului a părăsit instituţia. Unii prin demisie, ceilalţi prin neprelungirea contractului de muncă.

Directoarea a fost acuzată în repetate rânduri de abuz, iar angajaţii teatrului au realizat o petiţie împotriva acesteia, petiţie care se află la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării.

Printre cei care au părăsit instituția de cultură se numără actorii: Radu Botar, Ana Negrescu, Iulian Marinescu, Mihai Rădulea, Vlad Rădulea, Adelina Puzdrea și Marian Negrescu, întemeietorul Teatrului Dramatic ”Elvira Godeanu” din Târgu Jiu.

Cetățenii municipiului Târgu Jiu, și nu numai, sunt așteptați în seara aceasta, în fața teatrului. Printre cei care au confirmat prezența se numără și consilierul local Adrian Tudor.

Vizualizări: 1,136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: