Zeci de persoane participă la un eveniment manifest împotriva "viziunii" de conducere a teatrului din Târgu Jiu

Zeci de persoane, foști angajați ai Teatrului Dramatic ”Elvira Godeanu” si cetățeni, au răspuns apelului inițiat pe Facebook, TEATRUL INTERZIS, si se afla in fata Teatrului Dramatic “Elvira Godeanu”. 

La eveniment au participat si prefectul Iulian Popescu, fostul prefect Corneliu Răducan si deputatul Radu Miruţă.  


 

”Vă așteptăm în această seară, începând cu ora 19:00, în fața Teatrului Dramatic ”Elvira Godeanu”, la o întâlnire cu artiștii interziși pe scena teatrului. Povestea teatrului nostru a început în anul 1993 și ne dorim ca aceasta să nu se sfârșească acum, când ”eroii” vremii nu înțeleg menirea instituției de cultură și rolul artiștilor care și-au pus sufletul în slujba comunității”, transmit inițiatorii evenimentului.

De la instalarea în funcţie a managerului Mariana Ghiţulescu, 30% din personalul teatrului a părăsit instituţia. Unii prin demisie, ceilalţi prin neprelungirea contractului de muncă.

Directoarea a fost acuzată în repetate rânduri de abuz, iar angajaţii teatrului au realizat o petiţie împotriva acesteia, petiţie care se află la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării.

Printre cei care au părăsit instituția de cultură se numără actorii: Radu Botar, Ana Negrescu, Iulian Marinescu, Mihai Rădulea, Vlad Rădulea, Adelina Puzdrea și Marian Negrescu, întemeietorul Teatrului Dramatic ”Elvira Godeanu” din Târgu Jiu.

Vizualizări: 2,021

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: