ALDE cere postul de viceprimar la Târgu Jiu. Pesediştii sunt şocaţi!

Noua conducere a ALDE Gorj reuşeşte să găsească în fiecare zi un subiect care să îi enerveze pe pesedişti. Doru Taşcău le-a reamintit celor de la PSD că, potrivit protocolului încheiat la nivel naţional, ALDE ar fi trebuit să aibă unul dintre viceprimarii de la Târgu Jiu. Pesediştii au fost foarte deranjaţi de această pretenţie. „Pe ce motive să iei funcţia unui viceprimar care este bun?”, a replicat Elvira Şarapatin.

ALDE a cedat în 2016 postul de viceprimar la Târgu Jiu, în baza unei negocieri ai cărei termeni nu au fost daţi publicităţii. PSD nu avea majoritate în Consiliul Local Târgu Jiu fără ALDE, dar primarul de atunci, Florin Cârciumaru, nu l-a vrut pe Eduard Lădaru viceprimar. Între timp, la primărie a ajuns liberalul Marcel Romanescu, iar cel care face cărţile la ALDE nu mai este Dian Popescu, ci Ion Iordache.

Deputatul PSD Elvira Şarapatin a comentat în stilul caracteristic pretenţiile ALDE de a fi respectat protocolul încheiat la nivel naţional. „Dacă un membru al unui partid are o opinie, este dreptul lui să o aibă. Domnul Taşcău avea puncte de vedere la toate partidele la care a fost. Şi cam ce ar vrea să facă, dacă spune că ALDE ar vrea un viceprimar? Nu poţi să dai pe tavă la cineva... Adică iau de la mine şi dau la tine? Pe ce motive să iei funcţia unui viceprimar care este bun?”, a spus Şarapatin.

Vicepreşedintele PSD Gorj, Mihai Prunariu, a spus că „Ion Iordache nu prea respectă pe nimeni” şi a amintit că şi PSD ar fi trebuit să aibă viceprimar la Rovinari şi nu are.

Doru Taşcău a spus că ALDE nu este împotriva PSD la Gorj, dar trebuie să spună nişte adevăruri. „Conform protocolului de la nivel naţional, ALDE ar fi trebuit să aibă viceprimar la Târgu Jiu şi nu are. Nu s-a respectat. De ce?”, a spus Taşcău.

Preşedintele executiv al PSD Gorj, deputatul Mihai Weber, a spus că între doi parteneri nu este nevoie de hârtii, o strângere de mână fiind suficientă.

Vizualizări: 2,105

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: