Lideri din prima linie, excluşi din PSD

Şeful PSD Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, şi secretarul general al PSD, Marian Neacşu, au fost excluşi luni din partid. Decizia a fost luată în şedinţa CEx, cu 53 de voturi „pentru” şi 9 voturi „împotrivă”.

Ţuţuianu a spus că decizia este „una nedreaptă”, care sancţionează un delict de opinie, în vreme ce Neacşu a vorbit despre „o execuţie publică”.

„Cred că partidul a făcut o mare greşeală azi, poate cea mai mare greşeală făcută de conducerea partidului. Eu sunt lângă ei şi consider că e o mare greşeală”, a declarat vicepremierul Paul Stănescu, la finalul CEx.

Primarul Capitalei şi vicepreşedinte PSD, Gabriela Firea, a transmis o scrisoare social-democraţilor, spunând că partidul nu mai poate continua sub „teroarea excluderilor”, excluderi care oricum nu rezolvă problemele, ci le agravează. 

După 20 de ani

Marian Neacşu a spus că este vorba despre o execuţie publică. „Bineînţeles că vom face contestaţie pentru că este o execuţie publică fără nciun sens, nu ni s-au adus niciun fel de acuzaţii, afirmaţii fără niciun fel de temei. Am devenit, pe nepusă masă, şi trădătorii partidului, şi oameni care negociau pe ascuns cu altcineva. E interesant cum am ajuns să trec dintr-o extremă în alta”, a declarat Marian Necşu. 

La rândul său, Adrian Ţuţuianu a spus că este „un moment dificil”, dar pe care-l anticipa. „Este un moment dificil pe care-l anticipam. Cred că este o greşeală majoră şi cred că decizia de astăzi nu face altceva decât să arate că, în PSD, este sancţionat delictul de opinie. Eu m-am exprimat în cadrul partidului cu ceea ce am avut de reproşat şi conducerii partidului, şi Guvernului. (...) Cred că PSD se îndreptă într-o direcţie greşită şi mai cred că un vot nu înseamnă că cei care au pierdut, cum suntem noi, nu au dreptate. Rămâne ca timpul să arate dacă noi am avut dreptate sau cei care au votat excluderea noastră”, a afirmat Ţuţuianu, la finalul şedinţei. 

Acesta a remarcat faptul că excluderea sa are loc la exact 20 de ani de la momentul intrării sale în PSD.

Vizualizări: 572

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: