Aldescu: Avem doar două măști de protecție pe tură

Președintele Federației Naționale Sindicale AMBU-SAN, Cristi Aldescu, spune că ambulanțierii gorjeni se confruntă cu probleme majore. Prima ar fi legată de lipsa personalului care abia mai poate face față solicitărilor. O altă nemulțumirea a angajaților de la Ambulanța Gorj este aceea că nu au nici măcar un duș unde să se spele, dar nici un spațiu unde să se schimbe.

Aldescu a mai afirmat și faptul că nu se acordă decât două măști de protecție pe tură, extrem de puține din punctul său de vedere. Sindicalistul spune mai spune că nu este normal ca angajații să se schimbe pe holurile Serviciului de Ambulanță, ori în sala de mese.

”Atunci când intrăm în tură ni se dau doar două măști. Avem obligativitatea să purtăm masca de când intrăm și până plecăm. Adică facem economie la o mască de 1 leu? Asistentul coordonator ne pune să semnăm că am primit două măști. Păi mai pun mâna pe mască, mă mănâncă nasul, nu știu, am infectat-o și o dau jos. Ce fac cu ea? Nu o mai pot purta. Dacă vine cineva în Serviciul de Ambulanță și întreabă unde este dușul, nu știm ce să spunem. Nu avem un duș. Unde se spală oamenii ăștia? Au și ei nevoie, se duc la unul contaminat cu coronavirus, se dezbracă de combinezon, au și ei nevoie să își facă un duș, mai ales vara când e cald și transpiră. Se schimbă într-un cort care se află lângă garajele Serviciului de Ambulanță. În el este doar o bancă de lemn și o masă. Acolo de dezbrăcăm, iar de îmbrăcat pe holurile serviciului, la intrate. Nu este o cameră specială, nu avem unde. Se mai îmbracă colegii în sala de mese. E normal?”, a spus Cristi Aldescu, președintele Federației Naționale Sindicale AMBU-SAN.

Toți își doresc să fie testați de Covid, dar nimeni nu a făcut niciun demers în acest sens, mai spune Aldescu:  ”Stăm  la distanță unul de altul. Cum să mergem noi la un pacient bolnav, când ne suspicionăm între noi. De ce nu se testează salariații? Avem și medic pozitiv. Dacă eu nu vreau să spun că sunt infectat, cum mă duc eu la un pacient bolnav, iar eu pot să fiu pozitiv. Nu a venit nimeni să ne facă un test, nimeni. Nu își pune nimeni această problemă”, a mai spus Aldescu. 

Vizualizări: 1,052

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: