Paturile pentru suspecți Covid, mai mereu ocupate în Gorj

Paturile destinate pacienților suspecți de Covid 19 sunt mai mereu ocupate în fiecare moment al zilei în toate spitalele din județul Gorj. După ce sunt confirmați cu noul virus, pacienții sunt transferați spre spitalele suport. Ca să limiteze cât mai mult răspândirea coronavirusului, primarii au revenit la acțiunile intense de dezinfecție pe care le făceau în starea de urgență.

În Bumbești-Jiu, de câteva zile, s-a revenit la dezinfectarea intensă a străzilor și a scărilor de bloc. De asemenea, autoritățile au avut grijă să refacă stocurile de substanțe dezinfectante atât în instituțiile publice din oraș, cât și în scările de bloc. “Stăm bine. Noi suntem sub 1,5 la mia de locuitori. Nu am avut niciodată acest procent, dar trebuie să avem mare grijă. Am avut privilegiul de a sta de vorbă cu foarte multă lume. Am impus și câteva activități. Am dezinfectat și spălat străzile, am pus dezinfectant pe casa scărilor. Am încercat să facem tot ce depinde de noi pentru a diminua această rată a infectărilor. Deocamdată stăm bine”, a dat asigurări primarul din Bumbești-Jiu, Constantin Bobaru, la Radio Infinit.

Cât privește spitalul din Bumbești-Jiu, acesta încă nu primește pacienți infectați cu noul virus, doar bolnavi suspecți. Aceștia sunt izolați până când sunt testați. Dacă se confirmă infecția cu SARS-CoV2, ei sunt transferați către spitalele suport. Paturile destinate suspecților de Covid sunt mai mereu ocupate. „În spital, suntem câteodată plini pe partea de izolator, că noi nu suntem spital Covid, dar avem șapte locuri care, de regulă, se umplu de la o zi la alta. Nu numai din Bumbești-Jiu, unde am avut cazuri puține. După aceea, sunt transferate la spitalele suport. Totul depinde de comportamentul fiecăruia dintre noi. respectând regulile, ne protejăm pe noi și semenii noștri”, a încheiat primarul din Bumbești-Jiu.

Vizualizări: 1,077

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: