Aldescu, mesaj pentru Capotă: Să pună mâna pe carte

Sindicalistul Cristi Aldescu este la cuţite cu directorul spitalului, Gigel Capotă. Aldescu l-a reclamat pe Capotă la Consiliul pentru Combaterea Discriminării pentru că ar fi negociat drepturile salariaţilor fără să invite şi sindicatul său la dezbateri. Mai mult, sunt drepturi care le revin, prin contract, numai angajaţilor care au adeziune la SANITAS, cel mai mare sindicat din sistem.

Liderul sindicatului Ambusan, Cristi Aldescu, a explicat de unde au pornit toate reclamaţiile: „Nu avem dialog cu directorul spitalului, Gigel Capotă. A negociat cu sindicatul SANITAS un Contract Colectiv de Muncă la nivelul Spitalului Judeţean Târgu Jiu, începând cu 1 ianuarie 2018, un contract discriminatoriu. Ne-am adresat ITM Gorj şi Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării. La judecată n-a fost prezent niciun reprezentant al Spitalului Judeţean din Târgu Jiu”.

În funcţie de verdictul Consiliului pentru Combaterea Discriminării, Aldescu se gândeşte să ceară daune materiale unităţii medicale. În plus, susţine că numai angajaţii care fac parte din sindicatul SANITAS ar avea anumite drepturi în spital. „Au negociat trei articole în care au gratuitate la fişele medicale şi la certificatele prenupţiale numai membrii SANITAS. Ultimul articol, şi cel mai tare, este articolul 182 în care toate articolele din CCM la nivelul Spitalului Judeţean Târgu Jiu sunt numai pentru salariaţii care sunt membri SANITAS. Este o discriminare! Legea spune că toate clauzele sunt negociate pentru toţi salariaţii din unitatea respectivă. Automat, în momentul când acest director nici măcar nu ne-a chemat la prima întâlnire, a chemat doar SANITAS, că este reprezentativ. Nu dorea să negocieze cu noi. Îi transmit să mai pună mâna pe carte, să mai înveţe legislaţie pentru că reprezentativitatea se ia la numărul de membrii, dar şi la reprezentativitatea Federaţiei. Nici măcar nu ne-a chemat să ne întrebe ceva”, a mai transmis Aldescu. (M.M.)

Vizualizări: 1,361

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: