Amendă uriașă pentru o firmă de dezmembrări auto

O societate din comuna gorjeană Bengești Ciocadia care se ocupă cu dezmembrarea de autovehicule a fost amendată de comisarii Gărzii de Mediu Gorj.

Sancţiunea a fost aplicată la finalul săptămânii trecute și s-a ridicat la câteva zeci de mii de lei. ”Am aplicat o amendă de 50.000 lei la o firmă care colecționează vehicule scoase din uz din localitatea Bengești Ciocadia, pentru nerespectarea măsurilor dispuse de autoritatea Gărzii Națională de Mediu, cu privire la modul de gestionare a vehiculelor scoase din uz. Există un număr semnificativ de vehicule scoase din uz, zeci, depozitate pe sol, contrar legii. Din cauza aceasta, s-au constatat scurgeri de ulei pe sol, deci o poluare a solului, nexistând o suprafață betonată”, a declarat Gheorghe Sanda, comisarul șef al Gărzii de Mediu Gorj.

Administratorul aceluiași parc a fost amendat cu 40.000 lei în luna mai a acestui an, tot pentru astfel de deficiențe. Dacă în următoarele 2 luni nu va lua măsurile neceare pentru a desfășura activitate conform rigorilor impuse de lege, administratorul riscă să piardă autorizația de funcționare, lucru ce ar duce implicit la oprirea activității.

Comisarii de mediu gorjeni avertizează că astfel de controale vor avea loc, până la sfârșitul anului, la toți marii agenți economici care au ca activitate dezmenbrarea de mașini scoase din uz.

Vizualizări: 4,806

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: