Alegerea viceprimarul din Teleşti, cu încălcarea legii

Ion Mischie este noul viceprimar al comunei Teleşti. Acesta a fost ales în ultima şedinţă de Consiliu Local cu majoritate de voturi. Sunt însă consilieri locali care vor contesta hotărârea de Consiliu Local, susţinând că procedura de alegere a viceprimarului nu s-a realizat în condiţiile legii.

Alegerea unui viceprimar la Teleşti a stârnit controverse în Consiliul Local. Ion Mischie a fost ales viceprimar din rândul consilierilor, dar fără a fi respectate prevederile legale. Cel puţin asta susţine consilierul fostului Partid Democrat Liberal, Sergiu Jugravu. „Comuna noastră nu avea viceprimar şi în ultima şedinţă de Consiliu Local s-a votat alegerea unui vice din rândul consilierilor. Ilegalitatea a constat în faptul că alegerea viceprimarului s-a făcut prin vot deschis, ori legea spune clar că alegerea şi revocarea viceprimarului se face prin vot secret. Eu voi depune o sesizare la Instituţia Prefectului privind modalitatea de alegere a viceprimarului şi voi aştepta să se soluţioneze”, a declarat Sergiu Jugravu, consilier local la Teleşti.

Omul susţine că actualul vice este de fapt fostul consilier personal al primarului Romulus Bîldea. „Actualul viceprimar a fost şi consilier local din partea Partidului Poporului Legea Cojocaru şi consilierul personal al primarului din Teleşti. Cred că şi aici era o incompatibilitate şi instituţiile ar fi trebuit să se autosesizeze”, a declarat Sergiu Jugravu. Cert este că Partidul Social Democrat şi-a constituit majoritatea în Consiliul Local după ordonanţa 55 când a reuşit să atragă doi dintre consilierii locali. „Consiliul Local Teleşti are 11 membri din care 3 PNL, 1 PP-DD, 1 PNG şi 6 PSD. Toţi consilierii, inclusiv colegii din PNL au votat pentru alegerea acestui viceprimar”, a adăugat Jugravu.

Contactat telefonic, secretarul comunei Teleşti, Constantin Sârbu, nu a dorit să ofere un punct de vedere prin telefon. „Dacă doriţi mai multe informaţii vă aştept la primărie să discutăm faţă în faţă”, a  fost răspunsul secretarului din Teleşti, Constantin Sârbu.

Vizualizări: 318

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: