Alegeri la SMEO. Postul lui Ruşeţ, vacant

Membrii Sindicatului Mine Energie Oltenia (SMEO) se pregătesc de alegeri. În prima decadă a lunii octombrie va avea loc Conferinţa sindicatului, eveniment la care se vor stabili noii şefi ai formaţiunii sindicale. Atunci se va decide inclusiv preşedintele executiv, post rămas vacant după plecarea lui Ion Ruşeţ.

Membrii SMEO care doresc să obţină unul dintre posturile de conducere din sindicat trebuie să-şi depună candidatura. Candidaţii trebuie să aibă minimum 30 de zile vechime în sindicat. „Spre sfârşitul lunii septembrie vom începe pe fiecare departament în parte. După ce vor fi alese birourile executive ale departamentelor, vom avea Conferinţa întregului sindicat SMEO. Preşedintele este ales. Urmează alegeri pentru secretarul general la nivel de sindicat, pentru postul de preşedinte executiv, vicepreşedinţii pe domenii de activitate şi vicepreşedintele pe probleme sociale. Acesta este atributul conferinţei, să voteze aceşti oameni. La Conferinţa SMEO o să fim pe norma de reprezentare 1 la 25”, a declarat Jan Popescu, lider SMEO la Termocentrala Rovinari.

Conform reprezentanţilor sindicatului, Conferinţa SMEO ar urma să aibă loc la începutul lunii octombrie. În prezent, secretarul general al SMEO este Dumitru Grofu. „Din punctul meu de vedere, cred că va fi în continuare, pentru că secretarul general are alte sarcini pe care şi le face cu prisosinţă”, a spus sindicalistul Jan Popescu.

Funcţia de vicepreşedinte pe probleme sociale este ocupată de Nicolae Pavel, iar cea de vicepreşedinte pe probleme de energie de Ion Sorin Păducel. Pe funcţia de vicepreşedinte pe probleme de minerit nu a existat o persoană aleasă.

Funcţia de preşedinte executiv al SMEO a fost ocupată de Ion Ruşeţ, dar cum n-au mai fost organizate alegeri, acum este vacantă.   

Noii lideri ce vor fi desemnaţi în cadrul Conferinţei SMEO vor avea un mandat de 4 ani.

Vizualizări: 2,582

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: