Alegeri pentru Camera Agricolă în data de 21 octombrie

Alegerea membrilor Biroului Judeţean al Camerei Agricole a fost amânată până pe data de 21 octombrie. Iniţial, procesul de vot era programat pentru prima duminică a lunii octombrie, însă a fost amânat pentru ca pregătirea alegerilor să nu aibă de suferit din cauza intervalului de timp scurt.

Candidaturile se depun până pe data de 26 septembrie, la Comitetul Judeţean de Iniţiativă care şi-a început deja activitatea într-un birou al Direcţiei Agricole din incinta Instituţiei Prefectului. Biroul Judeţean al Camerei Agricole va fi format din 25 de membri, persoane care vor fi alese de către fermieri, tot din rândul agricultorilor.

Până în momentul de faţă, s-au înregistrat 10 candidaturi. “Cei 25 de membri pot reprezenta asociaţiile, patronatele, sindicatele din domeniul agricol, cooperativele agricole, ocoalele silvice private, Colegiul medicilor veterinari, instituţiile de învăţământ sau de cercetare agricole. Înainte de alegeri, va fi organizată campania electorală. Pe perioada campaniei electorale candidaţii vor avea posibilitatea să stea de vorbă cu alegătorii pentru a-i convinge să-i voteze”, a declarat Ion Popescu, directorul Direcţiei Agricole Gorj.

Pe raza judeţului, vor fi amenajate 67 de secţii de votare câte una în fiecare localitate, excepţie făcând cele în care numărul fermierilor este foarte mic. “Nu vor exista 70 de secţii de votare, ci doar  67 de secţii, întrucât în trei localităţi nu avem suficienţi fermieri pentru a organiza procesul de vot. Este vorba despre Rovinari, fermierii fiind arondaţi secţiei de la Bâlteni; Arcani, unde fermierii vor vota la Runcu şi Bărbăteşti, fermierii urmând a vota la Săuleşti”, a mai precizat Ion Popescu.

Vizualizări: 162

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: