Oficial: Gorjul e sigur, nu a murit nimeni în stradă!

Poliţia din Gorj dă asigurări într-o comunicare oficială, făcută către Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP), că avem un judeţ sigur, în ciuda scandalurilor de stradă din ultimele săptămâni. Argumentul poliţiei este că nu a murit nimeni în stradă, neexistând victime colaterale ale acestor scandaluri. Conducerea Consiliului Judeţean Gorj îşi exprimă speranţa că au fost doar incidente izolate şi că nu se refac clanurile de interlopi care făceau legea cu ani în urmă.

Consilierul judeţean Valentin Popa, preşedintele comisiei Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică (ATOP), a cerut o informare de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj privind siguranţa cetăţenilor, după ultimele scandaluri stradale. Potrivit răspunsului IPJ, în Gorj rata infracţionalităţii este în scădere. Deşi scandalurile s-au lăsat cu bătăi sângeroase şi tamponări intenţionate de autoturisme, în plină zi, reprezentanţii IPJ susţin că nu au fost infracţiuni stradale cu violenţă, întrucât nu au fost afectaţi alţi cetăţeni, în afara celor implicaţi în scandal. În documentul poliţiei se precizează că „în prima perioadă a acestui an nu au fost comise în stradă infracţiuni de omor, lovituri cauzatoare de moarte, tâlhării urmate de moartea victimei, violuri sau alte infracţiuni de mare violenţă”.

IPJ Gorj a informat ATOP că poliţia a luat toate măsurile în cazul incidentelor intens mediatizate în ultima vreme. Este amintit cazul de la Bumbeşti Jiu, unde şase bărbaţi s-au bătut şi tăiat cu cuţitele în plină stradă, lângă o şcoală, cinci dintre ei fiind reţinuţi 24 de ore şi ulterior puşi sub control judiciar. IPJ Gorj face referire şi la scandalul de la Caractere, unde doi oameni ai legii au fost agresaţi de un tânăr băut, ajuns şi el în arest la domiciliu. Al treilea caz se referă la şicanarea în trafic cu maşinile între doi tineri, în Târgu Jiu, unul folosind şi un topor pentru a-l ameninţa pe celălalt.

Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean, speră că scandalurile stradale din ultima perioadă sunt unele izolate. „După părerea mea, sunt cazuri izolate, nu am mai avut grupări infracţionale în ultimii ani care să atenteze la siguranţa cetăţeanului. Cert este că sunt dosare penale, sunt luate măsuri preventive. Noi, ca ATOP, analizăm dacă sunt deficienţe şi vom face o recomandare pentru buna organizare a poliţiei”, a declarat Cosmin Popescu.

În informarea trimisă de IPJ Gorj se precizează că gradul de infracţionalitate a scăzut în ultimii ani, inclusiv pentru primele două luni ale acestui an se anunţă o scădere a infracţionalităţii, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2016. „În informarea IPJ se anunţă că sunt dosare penale la Parchet şi că cercetările continuă. Se arată că în anul 2016 a scăzut rata infracţionalităţii, faţă de anul 2015, cu circa 17%. De asemenea, infracţionalitatea a scăzut în primele două luni ale anului 2017, faţă de primele două luni ale anului 2016. Totodată, se menţionează faptul că n-au fost deloc infracţiuni stradale cu violenţă, care să afecteze alţi cetăţeni, au fost bătăi între ei”, a precizat Cosmin Popescu.

Vizualizări: 2,351

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: