Băleşti: Camere de supraveghere pentru hoţii de varză

Autoritățile locale din Bălești sunt hotărâte să monteze câteva zeci de camere de supraveghere prin comună. Mai exact, pe câmpurile unde se cultivă varză. Primarul Mădălin Ungureanu spune că vrea în acest fel să dea de urma celor care pun foc intenţionat, asta pentru că în ultima vreme au avut loc o mulţime de incendii de vegetație în zonă, dar și pentru a preîntâmpina furturile de zarzavaturi, care se înmulţesc în perioada verii.

Camerele de luat vederi vor fi montate prin toată comuna, în special în zonele în care au loc frecvent furturi de lemne, legume sau unde au avut loc incendii de vegetație uscată. "Ne-am gândit să montăm obiective video pe toată raza comunei. Nu numai pentru incendiile de vegetaţie, ci și pentru a stopa furturile la nivelul comunei. Se mai mișcă la păduri. Când începe sezonul legumelor oamenii sunt nevoiți să stea să pândească alături de Poliția Locală. Aș putea  monta camere video, nu pot spune că acolo unde este varza, dar aș putea avea camere unde sunt intrările în luncă. Cei care vin să fure intră pe undeva și noi la asta ne-am gândit. Să avem sub strictă supraveghere intrările și ieșirile", a declarat Mădălin Ungureanu, primarul comunei Bălești.

Cele mai multe furturi de legume au loc în satele Bălești, Ceauru și Tămășești, spun autoritățile locale. Se cunoaște faptul că în comuna Bălești sunt foarte mulți agricultori, ale căror produse sunt renumite în toată țara. Cea mai cunoscută legumă produsă aici este varza. Satele Găvănești și Stolojani sunt predispuse furturilor de lemne. Primarul Mădălin Ungureanu vrea ca în cel mai scurt timp să monteze aceste camere de luat vederi. "Eu cred că în maximum o lună o să le și montăm. Ne duce acest sistem undeva la 25-26 mii lei. Camere noi pe care le achiziționăm și sumele necesare pentru repararea celor vechi. Pentru că mai avem câteva care sunt defecte. Cred că în total vor fi peste 20 de obiective video în toată comuna", a explicat primarul comunei Bălești.

Investiția ar urma să fie finanțată din fonduri de la bugetul local.

Vizualizări: 1,476

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: