Alimentele cu calorii negative

Există o serie de alimente care conţin foarte puţine calorii şi sunt cunoscute și sub denumirea de alimente cu 0 calorii. Acest tip de alimente ar trebui să fie nelipsite din dieta noastră zilnică pentru că au o proprietate importantă: cer organismului pentru metabolizare un număr mai mare de calorii decât propriul lor conținut caloric.

Aceste alimente se recomandă a fi consumate în stare crudă, proaspete şi cultivate bio. Conțin toate vitaminele de care avem nevoie, minerale, oligoelemente, antioxidanți și alte substanțe active.

Broccoli s-a remarcat între crucifere prin gama de nutrienți pe care o conține și prin efectele benefice asupra sănătății. Broccoli este bogat în antioxidanți, fiind un bun adjuvant în curele de slăbire sau detoxifiere.

Ardeiul iute accelerează arderile, consumă multe calorii pentru metabolizare și crește tonusul digestiv. Este atât de util în procesele de slăbire încât extractele de ardei iute se folosesc și în pastilele de slăbit.

Roșiile sunt legume utile în curele de slăbire. De asemenea în privința sănătății roșiile aduc numeroase beneficii. Roșiile conțin antioxidanți puternici, vitamine și minerale utile în prevenția unor boli precum: diabet, boli cardiovasculare, cancer.

Usturoiul este un adevărat panaceu. Prezintă vitamine, minerale, oligoelemente, antioxidanți, substanțe antiinflamatoare și antibacteriene, substanțe cu rol anestezic și rol antiparazitar și așa mai departe.

Hreanul se folosește în diverse preparate în special în sezonul rece. Poate fi combinat cu miere sau poate fi preparat sub formă marinată. Hreanul este bun și în murături, completând gustul iute al piperului.

Merele sunt ușor de procurat în orice anotimp. Noi vă recomandăm merele bio de vară sau toamnă care se găsesc în piețele românești.

Prunele sunt bogate în resveratrol - cel mai puternic antioxidant din lume. Se înscriu pe lista alimentelor cu calorii negative și sunt indicate în curele de slăbire, dar și în prevenția sau tratarea unor afecțiuni precum: constipație;  nervozitate; acumulare de toxine; boli de ficat;

Toate fructele de pădure sunt considerate cu calorii negative și conțin cel mai puternic antioxidant din natură: resveratrolul. Practic, toate fructele mov conțin acest antioxidant: afinele, murele, zmeura etc.

Vizualizări: 2,508

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: