Alimentele pe care NU TREBUIE să le pui în blender

Gospodinele au ajuns să iubească blenderul atât de mult încât îl folosesc chiar și atunci când nu ar trebui. Faci o mare greșeală când folosești blenderul pentru a mărunți anumite alimente, existând anumite produse care nu trebuie mărunţite astfel.

Blenderul este folosit de gospodine pentru că ușurează mult munca în bucătărie. Se cunoaște faptul că acest robot de bucătărie mărunțește până la stare lichidă orice aliment, însă de cele mai multe ori gospodinele nu țin cont de stare, formă, grosime sau aliment, motiv pentru care aceste electrocasnice dau rateuri ori preparatul nu iese așa cum se spera. Spre exemplu, nucile sau boabele de cafea nu trebuie introduse niciodată la blender, pentru că fie nu se vor putea toca din cauza durității lor, fie va rezulta o pastă lipicioasă, care va fi greu de servit.

Când vine vorba de legumele verzi acestea trebuie băgate la blender numai dacă sunt proaspete, altfel rezultatul va fi un suc ușor maro. De asemenea, verdeața, înainte de fi băgată la blender, este recomandat să fie dată la congelator pentru minim 5 minute.

Unii dintre români introduc în blender fructe complet congelate, astfel că acestea pot deteriora blenderul din cauza durității lor. Dacă ai poftă de fructe congelate, lasă-le întâi la dezghețat într-un bol cu apă, pentru a nu strica robotul de bucătărie.

Mulți bucătari de ocazie fac greșeala de a adăuga pește sau pui cu oase în blender, însă aceștia nu realizează faptul că preparatul final va conține oase. Astfel, cei ce au poftă, spre exemplu, de chiftele de pește, trebuie să se asigure că au scos fiecare os al peștelui înainte de a-l introduce la tocat în blender.

Toate alimentele cu aromă foarte puternică afectează gustul următoarelor legume sau fructe introduse în blender. Chiar și după spălări repetate ale aparatului, aroma de usturoi va persista. Astfel, evită să pui în blender usturoi, dacă nu vrei ca următoarele tale preparate să aibă un gust neadecvat.

Vizualizări: 1,154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: