Secretele cultivării dovleceilor pentru o recoltă bogată de legume

Cultivarea dovleceilor nu este deloc simplă iar cei care plantează în grădină trebuie să ştie să îi îngrijească. Este foarte important să învățăm cum se udă, cum se aleg soiurile şi cu ce se fertilizează dovleceii.

În ceea ce priveşte soiurile de dovlecei, cea mai bună variantă este dovlecelul de tip tufă la care legumele vor crește în mijloc, nefiind nevoie să-i căutăm pe toată lungimea lăstarilor. În plus, soiurile de tip tufă dau un număr ridicat de dovlecei până la 8 legume pe tufă.

Pentru ca umiditatea să se mențină mai mult timp trebuie să mulcim cu paie în jurul rădăcinii tufei, la fel cum se procedează la castraveţi. Tufele se udă generos, dar cu apă caldă, deoarece dovleceii iubesc irigările. Se udă tufele seara, cu 3-4 l de apă, respectând procedeul de mulcire.

În ceea ce privește fertilizarea dovleceilor, trebuie să știm că este foarte important să facem acest lucru la timpul potrivit. Tufele au nevoie de îngrășăminte cu azot la începutul creșterii și până se formează florile. Se poate folosi gunoiul de la grajd sau îngrășăminte. Ulterior, tufele au nevoie de minerale și de superfosfat, atunci când încep să se formeze primele ovare.

Vizualizări: 1,197

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: