Alin Buleică a dezvăluit secretul succesului cu Pandurii

Alin Buleică este unul dintre jucătorii care a scris istorie pentru Pandurii Târgu Jiu în Europa League, marcând în 2013 în meciul calificării în grupe, de la Braga. Craioveanul ştie care a fost secretul echipei târgujiene din perioada respectivă, în care a devenit vicecampioană a României şi s-a calificat în grupele Europa League.

Jucătorul oltean care făcut istorie în Europa cu Pandurii, Alin Buleică, a dezvăluit recent care a fost secretul echipei din perioada 2012 – 2013, etapă în care Pandurii a scris istorie pentru oraşul Târgu Jiu dar şi pentru fotbalul românesc.
Buleică venise la Pandurii în sezonul 2012 – 2013 de la CS Turnu Severin şi a evoluat în toată campania europeană a celor de la Pandurii, devenind unul dintre jucătorii de bază ai antrenorului Cristi Pustai. Pe lângă jucătorii importanţi şi de valoare de care beneficia atunci gruparea gojeană antrenată de Cristian Pustai, printre care se aflau Nistor sau Eric, primele de joc erau unele foarte mari, comparabile cu salariile care se dau acum jucătorilor din Liga 1 a dezvăluit Alin Buleică, dând de înţeles că el şi colegii încasau circa 3-4 mii de euro lunar din prime. „Nu mi-a lipsit nimic la Pandurii, jucam pe prime mari, luam mai mulţi bani din prime decât salarii. O primă era mai mare ca un salariu din Liga 1 acum, pe la Dinamo sau alte echipe. Erau prime foarte mari la fiecare victorie şi chiar se dădeau. De aceea eram foarte motivaţi. Eu de la toate echipele la care am evoluat am pierdut bani, dar la Pandurii a fost cel mai bine financiar, ţinând cont de acele prime. Preşedintele Marin Condescu era aproape de noi, nu aveam nicio problemă cu banii. Bine, eram şi foarte uniţi, ieşeam mereu la masă cu familiile. Erau jucători buni, Nistor, Eric, Anton, Breveld, Momcilovic, Ciucur”, a povestit Alin Buleică, la Oltenia TV. Pandurii Târgu Jiu s-a clasat pe locul doi la finalul sezonului 2012 – 2013 şi s-a calificat în Europa League, reuşind atunci marea performanţă de a se califica în grupe graţie golului lui Buleică.

Gorjenii au reuşit în sezonul respectiv 19 victorii şi şase rezultate de egalitate, din cele 34 de meciuri disputate, iar faptul că primele pe meci erau de 1000 de euro la victorie şi 500 de euro la meci egal făceau ca încasările lunare din prime să depăşească unele salarii ale jucătorilor. De altfel, preşedintele de atunci al clubului Pandurii, Marin Condescu, a fost apreciat pentru strategia sa şi desemnat la finalul anului 2013 cel mai bun preşedinte de club din România la Gala Fotbalului Românesc.

Galerie foto


Vizualizări: 1,014

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: