Ce sporturi se vor putea relua după data de 15 mai

Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului, a vorbit despre reluarea competițiilor sportive după data de 15 mai iar printre sporturile care se reia acum nu se numără şi fotbalul. Ministrul a anunțat ce sporturi se vor relua și a dezvăluit că s-a inspirat de la modelele similare din Uniunea Europeană pentru ca sportivii să fie în siguranță și să nu fie afectați de pandemia de Covid-19 care încă ucide oameni.

Ionuț Stroe a anunțat ce sporturi se vor relua precizând că sportul se redeschide treptat după 15 mai. „Mai e puțin și vom putea reîncepe să facem mișcare, un lucru așteptat de întreaga societate. Așa cum am planificat, sportul se redeschide treptat după 15 mai. Ne dorim să avem un echilibru. Am pregătit împreună cu Ministerul Sănătății cadrul în care se va practica sport după 15 mai. Acest cadru va fi actualizat din două în două săptămâni. Vom crea la MTS un grup din profesioniști din domeniul sportului pentru a face aceste actualizări și pentru a găsi soluții. Sperăm ca evoluția epidemiei să fie pozitivă și, progresiv, să repornim toate disciplinele sportive”, a explicat Ionuţ Stroe precizând că din data de 15 mai se vor relua o serie întreagă de sporturi, care se vor desfășura individual și în aer liber: „Vorbesc de sporturile organizate și de sporturile care se pot practica în mod individual:aeronautica, alpinismul, atletismul (probele de alergare, de aruncarea  ciocanului, suliței), automobilismul, caiacul, canotajul, ciclismul, echitația, golful, kartingul, motociclismul, tenisul (proba de simplu), tir cu arcul, tirc sportiv, bărci cu vele și pregătirea fizică generală. În cazul în care aceste discipline sunt practicate în aer liber, dar în interiorul unor baze sportive, organizatorii trebuie să adopte unele măsuri pentru protejarea sportivilor”.

Mai mult, Ionuț Stroe a anunțat și în ce condiții se poate juca tenis de câmp, subiect despre care este interesată Simona Halep, fostul lider mondial. Pe un teren de tenis, e permis accesul a cel mult trei participanți dar nu va fi permis accesul copiilor de mingi, nici schimbarea terenului. Jucătorii vor trebui să-și marcheze propriile mingi și să le folosească doar pe acestea la serviciu iar toate echipamentele sportive trebuie dezinfectate după ce vor fi puse în pungi speciale.

Vizualizări: 717

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: