Alin Văcaru: Când o să apară certitudini, atunci mă voi gândi

Pesedistul Alin Văcaru nu vrea să se gândească deocamdată la posibilitatea de a prelua frâiele Prefecturii Gorj, deşi mai toţi colegii săi de partid îl dau drept viitorul prefect. În schimb, are o poziţie fermă în ceea ce priveşte o candidatură pentru Colegiul 2 Senat. Adjunctul de la Minprest spune că nu este interesat de postul de senator, lăsând în competiţie colegii de partid cu o mai mare experienţă.

Reporter: Colegii d-voastră din PSD vă cotează ca fiind viitorul prefect, după plecarea domnului Claudiu Teodorescu. Luaţi în calcul această posibilitate?

Alin Văcaru: Eu nu am auzit, am auzit atât pe domnul Călinoiu cât şi pe domnul Cârciumaru, liderii partidului, care au spus că atunci când va fi cazul, deocamdată vorbim de zvonuri, nu există nicio certitudine, când domnul Teodorescu nu va mai ocupa această funcţie, se vor gândi foarte bine şi în cadrul partidului vor alege persoana cea mai potrivită pentru această funcţie. Le mulţumesc colegilor pentru apreciere, dar deocamdată sunt doar zvonuri, nu este nicio certitudine. Atunci când vor fi certitudini, vom putea discuta.

Rep.: Domnul Teodorescu a declarat deja că nu îl vor mai prinde alegerile prezidenţiale la Prefectură...

A.V.: Alegerile prezidenţiale au loc în noiembrie, până în noiembrie domnul prefect o să fie şi cine ştie ce se va mai întâmpla până atunci. Eu nu iau în calcul decât certitudini, iar în momentul de faţă sunt doar speculaţii şi zvonuri pe care nu vreau să le comentez. Când o să apară certitudini, atunci mă voi gândi, şi bineînţeles, cu acceptul colegilor mei, dacă ei mă vor desemna, o să-mi dau cu părerea dacă vreau sau nu. Deocamdată sunt director adjunct la Minprest, am un proiect aici, mă interesează în momentul de faţă să încercăm să menţinem toate locurile de muncă.

Rep.: Vă vedeţi în postura de prefect?

A.V.: Văd pe oricine în postura de prefect, dar deocamdată este domnul Teodorescu care şi-a făcut treaba foarte bine şi sunt convins că o va face în continuare. Dacă va fi să plece, va pleca tot undeva unde să-şi pună în valoare experienţa acumulată, corectitudinea de care a dat dovadă, eu îl cunosc foarte bine pe Radu.

Rep.: Aţi vorbit cu şefii partidului despre această posibilitate? 

A.V.: Eu deocamdată nu am cerut susţinerea, când o să mă hotărăsc şi o să fie postul liber o să văd cum stau treburile. Cu siguranţă îi voi consulta, ca la toate deciziile care se ia, ne consultăm cu biroul şi cu liderii partidului.

Rep.: Dar postul de senator rămas liber după plecarea domnului Greblă vă interesează?

A.V.: Nu, sub nicio formă. Nu cred că vreau acum postul de senator. Sunt alţi colegi de-ai mei care, probabil, au şi mai multe şanse decât mine, nu doresc asta.

Vizualizări: 176

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: