Marin Golea: Nu m-a luat nimeni cu „Huo!”

Sindicalistul Marin Golea a fost întrebat de jurnalişti dacă a fost huiduit de angajaţii de la Cariera Poiana. Acesta recunoaşte că minerii au nemulţumiri în ceea ce priveşte negocierea contractului colectiv de muncă, însă huiduielile au fost adresate conducătorilor Complexului Energetic Oltenia. Marin Golea a mai menţionat că nemulţumirea salariaţilor are legătură că faptul că administraţia nu se ţine de promisiune şi nu a acordat 50% din pachetele de performanţă. Sindicalistul mai spune că în ultimele luni veniturile salariaţilor s-au diminuat cu 9%.  

Reporter: Aţi fost huiduit şi alungat din carieră de angajaţii de la exploatarea Poiana?

Marin Golea: Salariaţii sunt nemulţumiţi de modul în care a fost negociat contractul colectiv de muncă, vis-a-vis de pachetul de performanţă. Ăsta este singurul reproş care mi se aduce, pentru că am fost preşedintele comisiei de negociere. Nu am reuşit până la urmă, aşa cum s-a promis, ca împreună cu domnul director general să facem acele calcule ca să ni se atribuie 50% din pachetul de performanţă. Acestea sunt nemulţumirile salariaţilor şi apoi sunt nemulţumiri interne, vis-a-vis de modul cum sunt trataţi de administraţie, de echipament de lucru, de siguranţa locului de muncă. Nu m-a luat nimeni cu „Huo!” sub nicio formă, acel „Huo!” a fost atunci când am pomenit numele unui conducător.

Rep.: Care este starea de spirit a angajaţilor?

M.G.: Situaţia salariaţilor este foarte tensionată în teritoriu deoarece câştigul dumnealor s-a diminuat foarte mult anul acesta, având în vedere şi informaţiile pe care le-am prezentat, cu diminuarea până la urmă a producţiei care ne asigură salariile până la sfârşitul anului dar dumnealor pierd 9% din salariu.

Rep.: Poziţia dumneavoastră ca lider de sindicat nu este ameninţată?

M.G.: Nu, sub nicio formă nu este ameninţată pentru că eu sunt în periplu prin cariere şi le explic salariaţilor situaţia în care se află Complexul Energetic Oltenia şi în momentul în care pomenesc numele conducătorilor... Ei invocă faptul că nu reuşesc să vândă energie.

Rep.: Sunteţi în conflict liderul de sindicat Peptan? L-aţi ameninţat? L-aţi chemat la dumneavoastră să dea explicaţii cu privire la unele informaţii?

M.G.: Nu. L-am chemat pe domnul Peptan pentru că răspândeşte zvonuri că eu am fost gonit din Cariera Poiana cu bolovani. Eu am ieşit ultimul din sala de apel. Nu s-a întâmplat pentru că salariaţii mă respectă, nu au ce să îmi reproşeze vis-a-vis de activitatea mea sindicală, ci doar de faptul că nu avem reuşite pe acest plan, pentru că acest complex nu a reuşit să intre pe piaţa de energie cum şi-a dorit.

Rep.: Vă simţiţi responsabil de modul în care a fost negociat contractul colectiv de muncă? 

M.G.: Da, şi în statutul meu am creionat această critică a salariaţilor şi o primesc oricând.

Vizualizări: 194

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: