Mocioi: Vreau să stau de vorbă cu fiecare membru din PP-DD Gorj

Deputatul Niculina Mocioi, preşedintele interimar al PP-DD Gorj, a declarat că vrea să se întâlnească cu toţi membrii partidului, nu doar cu cei cu funcţii în consiliile locale, primării sau Consiliul Judeţean. Alegerile judeţene sunt programate pentru februarie 2014. Mocioi a fost până acum secretar executiv al partidului şi cunoaşte problemele din organizaţii, menţionând că ştie la ce se înhamă. Cât despre alegerile europarlamentare, Mocioi speră să obţină un scor mai mare decât va obţine PP-DD, aşa cum s-a întâmplat la locale şi parlamentare. Şi Gorjul poate propune o persoană la europarlamentare, dar încă nu a fost luată o decizie în acest sens.     

Reporter: Se discută despre o propunere a organizaţiei de la Gorj pentru alegerile europarlamentare. Când veţi face această propunere şi cine va fi?

Niculina Mocioi: Există o decizie dată de conducerea centrală a partidului, care spune că fiecare organizaţie poate propune un candidat până pe 25 noiembrie. Deocamdată nu am făcut nicio propunere, încă analizăm. Cel care va fi desemnat de noi trebuie să aibă şi notorietate, să ştie ce înseamnă Parlamentul European, şi de ce să nu spunem, să poată să-şi susţină campania electorală.

Rep: La ultima vizită a preşedintei Simonei Man la Târgu Jiu, aceasta spunea că Dan Diaconescu va fi candidatul Gorjului.

N.M.: Trebuie să recunoaştem că Dan Diaconescu a fost avantajul acestei organizaţii la alegerile parlamentare. Nu ştiu detalii despre lista candidaţilor la europarlamentare, dar sigur că Dan Diaconescu va fi pe ea. Categoric, Dan Diaconescu va fi susţinut nu numai de organizaţia de la Gorj, ci şi de toţi colegii din ţară.

Rep: Care este targetul organizaţiei de la Gorj la alegerile europarlamentare? PNL şi-a propus 25%, PDL 25 %, PSD 50%.

N.M.: După cum ştiţi organizaţia de la Gorj a fost mereu peste procentul înregistrat de partid. La locale partidul avea 8% noi am obţinut 14% şi nu mai spun la alegerile parlamentare când am obţinut 33%. Partidul Poporului a câştigat trei mandate de parlamentar, două de deputat şi unul de senator. Ce s-a întâmplat apoi ştiţi cu toţii, dar rezultatul organizaţiei de la Gorj a fost unul peste aşteptări. Bineînţeles, trebuie să admitem că în mare parte a fost datorat lui Dan Diaconescu şi campaniei pe care a făcut-o. Din acest motiv, de la organizaţia de la Gorj sunt şi acum mari aşteptări. PP-DD şi-a propus un scor de 20%, avem încredere că va fi obţinut, iar asta înseamnă că noi, Gorjul, trebuie să trecem de 20%. 

Rep: Aţi spus că veţi continua reorganizarea partidului. În ce stadiu sunteţi?

N.M.: Cu reorganizarea partidului suntem în următoarea situaţie. Inventariem  numărul de membri. Ne pregătim de europarlamentare şi trebuie să ştim ce activ de partid avem, pe cine ne putem baza în toate comunele din judeţul Gorj, unde sunt probleme să le rezolvăm, unde nu sunt să îmbunătăţim activitatea. Această inventariere a membrilor despre care vă spuneam am demarat-o acum mai bine de o lună şi am profitat de campania de strângere de semnături necesară în anul preelectoral şi am vrut să luăm om cu om să vedem cine mai este membru PP-DD.

Rep: Câţi membri aveţi?

N.M.: La acest moment avem 11.260 de membri, dar aşa cum vă spuneam, facem o inventariere pentru că la alegerile parlamentare au fost mii de oameni care au venit să-l sprijine pe Dan Diaconescu în campanie, care au adeziune şi carnet de partid, dar mulţi dintre ei nu mai activează. Nu ne putem îmbăta cu apă rece. Trebuie să ştim exact pe câţi oameni ne putem baza.

Rep: Urmează o analiză a organizaţiilor?

N.M.: Da. Inventarierea membrilor de partid din fiecare oraş şi comună din Gorj reprezintă o etapă a acestei analize. Vreau să ştiu cum stăm pentru că nu putem avea un rezultat bun la europarlamentare dacă nu avem o echipă puternică. Şi pentru că am mai avut două campanii în acest partid ştiu că  avem o echipă puternică, dar mereu e loc de mai bine. Vreau să mă întâlnesc cu fiecare membru din fiecare organizaţie, nu numai cu primarul, viceprimarul sau consilierii locali sau judeţeni. Avem o organizaţie cu 50 de membri? Bine. Îi strângem undeva, vreau să-i văd pe toţi. Vreau să vorbesc cu toţi. Fiecare organizaţie trebuie să aibă o strategie, o direcţie şi trebuie să avem un plan pe care să-l urmărim. Împreună cu toţi membrii serioşi ai PP-DD o să analizăm cu corectitudine şi sinceritate unde ne aflăm, unde vrem să ajungem şi ce putem face pentru asta. 

Vizualizări: 205

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: