Altă problemă cu pensionarea minerilor. “O aberație de domeniul fantasticului!”

A fost rezolvată problema celor de la ELCFU să iasă la pensie în baza Legii 197, dar o altă „aberație” e semnalată de sindicaliștii din Complexul Energetic Oltenia.

Casa de Pensii Gorj a respins dosarele a trei salariați care au lucrat și în subteran, și în carieră. Asta chiar dacă au avut vechimea necesară. 

Președintele Federației Naționale Mine Energie a explicat, la un post local de radio, această situație.

“Să vedeți aberație de domeniul fantasticului. Cunosc trei cazuri de colegi care au avut activitate de subteran și carieră. Inclusiv la colegii aceia li s-au respins dosarele. Oamenii au stat 10 ani și diferența de 13 ani la carieră. Nu îndeplinesc nici la prima, nici la a doua bariera. Colegii de la subteran nu renunță pentru că una e stagiul la subteran, altul este la carieră. Nimeni nu va renunța la bani ca să iasă mai repede cu trei, patru luni”, a declarat Dumitru Pîrvulescu, într-un interviu la Radio Infinit.

Vestea bună este că, de miercuri, au fost emise primele decizii de pensionare în baza Legii 197 din 2021 și pentru angajații de la Căi Ferate Uzinale din cadrul Complexului Energetic Oltenia. Asta după ce, în primă fază, dosarele au fost respinse.

Vizualizări: 3,917

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: