Ce așteptări au sindicaliștii din minerit de la negocierile de la anul

Sindicaliștii din Complexul Energetic Oltenia anunță încă de pe acum că, la negocierile privind veniturile salariaților, de anul viitor, vor plusa. „Vom cere drepturi mai multe pentru colegii mei”, spune un lider de sindicat din companie.

La începutul lui 2024, vor începe negocierile pentru noul Contract Colectiv de Muncă, iar liderii de sindicat spun că vor mai mulți bani pentru puținii salariați pe umerii cărora a rămas activitatea termocentralelor și carierelor.

“În 2024 va fi o nouă negociere a Contractului Colectiv de Muncă, iar eu, ca lider al Sindicatului Mine Energie Oltenia, cel mai mare sindicat din complex, am obligația ca alături de colegii mei din comisia de negociere, să obținem drepturi și mai mari pentru colegii mei”, a declarat președintele executiv al SMEO, Jan Popescu, într-un interviu la Radio Infinit.

Sindicaliștii au atras atenția în repetate rânduri, în ultima vreme, despre deficitul de personal din producție. Este tot mai acut, iar compania găsește cu greu specialiștii care să-i înlocuiască pe cei care ies la pensie în baza Legii 197. Câțiva dintre ei au fost întorși din drum și vor mai rămâne în câmpul muncii deși obținuseră decizii de pensionare anticipată. 

Alți oameni vor fi preluați de la Minprest. Aceștia vor merge, în mare parte, la Termocentrala Rovinari.

Vizualizări: 2,498

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: