Problema ultimilor angajați din CEO, încă nerezolvată. „Dacă pleacă oamenii ăia, pică două cariere!”

Circa o mie de angajați ai Complexului Energetic Oltenia încă nu au aflat dacă le vor fi prelungite contractele și de la începutul anului viitor. Sunt tineri, în mare parte, angajați în carierele din companie și care încă au contracte pe termen determinat. Mai exact, pe 31 decembrie, le expiră contractele de muncă și nu știu dacă vor fi păstrați. 

Problema e cu atât mai dificilă, cu cât compania încă nu are un buget aprobat și nu se știe dacă vor fi păstrați acești salariați. Nevoie de personal este mai ales în cariere. Liderul Federației Naționale Mine Energie, Dumitru Pîrvulescu, atrage atenția că acești oameni lucrează, în mare parte, în cele mai eficiente cariere din companie și dacă nu le vor fi prelungite contractele, activitatea din două cariere riscă să fie blocată.

“E luna septembrie și noi nu avem buget aprobat prin hotărâre de Guvern. Cred că e primul an. O problemă e și asta. În bugetul de venituri și cheltuieli, printre alți indicatori, e și numărul de personal la 31 decembrie. Și dacă la 31 decembrie, vom vedea acolo 8000, iar vom merge către politicieni și iar va trebui să facem nu știu ce ca să-i ținem pe oamenii ăia pentru că, în momentul de față, nu se mai poate funcționa fără ei. Sau se poate funcționa și fără ei, dar oprind jumătate din activitate”, a spus Dumitru Pîrvulescu, într-o emisiune la Radio Infinit. 

Pîrvulescu a mai explicat de ce sunt atât de importante aceste posturi. „Ca și număr poate nu pare mult. Dar vă dau exemplul celor mai eficiente cariere. Cariera Roșia și Roșiuța. Sunt aproape 400 de colegi din cei 900. S-au calificat, i-au pus pe utilaje. Dacă oamenii ăia pleacă, îți pică și cariera. Dacă îți pică două cariere care produc mai mult de jumătate din cărbunele din CEO, e foarte delicat”, a mai adăugat Pîrvulescu.

Vizualizări: 7,283

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: