Alte notificări din minerit la AJOFM Gorj

Nu doar complexurile energetice renunţă la o parte din angajaţi începând cu 1 martie. Reduceri de personal au loc şi la firmele care au contract cu companiile. Minprest a anunţat la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj că va disponibiliza 300 de persoane, iar SC. SINDJILŢ SA. peste 100.

Chiar acum două zile sindicaliştii din Rovinari au început discuţiile cu Uniunea Sindicatelor Miniere din România în vederea sprijinirii pentru obţinerea de plăţi compensatorii pentru angajaţii firmei prestatoare.

Măsurile aplicate de către Complexurile Energetice din Gorj pentru reducerea cheltuielilor sunt resimţite şi de către angajaţii firmelor prestatoare de servicii în domeniul mineritului. „Pe lângă Complexurile Energetice am primit notificare şi de la societatea  SINDJILŢ care a anunţat că la 1 martie vor disponibiliza 112 persoane”, a precizat Maria Niculescu, purtător de cuvânt al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj. Şi Minprest  a anunţat la AJOFM Gorj că va renunţa la 300 de salariaţi, însă nu a precizat însă când le va înmâna deciziile de concediere. În total în luna martie numărul şomerilor în Gorj va creşte cu câteva mii. „Pentru luna martie avem notificări de la cinci angajatori care vor disponibiliza 2.400 de persoane“, a mai spus Maria Niculescu.

În prezent la AJOFM Gorj sunt înregistraţi 14.821 de şomeri.

Vizualizări: 175

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: