Alungă ţânţarii cu ajutorul plantelor aromatice

Insectele deranjante precum ţânţarii pot fi alungate folosind o serie de plante cu arome foarte puternice. Supărătorii ţânţari care se înmulţesc necontrolat vara pot fi convinşi să pleca dacă cultivaţi astfel de plante în grădină sau pe terasă.

Anumite plante au proprietatea de a a alunga țânțarii şi este foarte uşor să fie cultivate și în ghivece, astfel putând să renunţaţi la substanţele toxice pentru insecte.

1.Roiniţa este o alegere excelentă pentru a ţine ţânţarii la distanţă, fiind numită şi „balsam de lămâie”. Face parte din familia mentei şi este o plantă foarte uşor de întreţinut. O poţi planta în grădină, sau chiar în casă într-un ghiveci, fiind extrem de utilă în a ţine departe micii „invadatori” prin aroma sa. Roiniţa atrage fluturii, albinele, dar respinge cu mirosul ei țânțarii enervanți. Trebuie să știţi că este o plantă invazivă, are tendința de a se înmulți și acapara mult spațiu dacă vreţi să o cultivaţi pe terasă sau în grădină.

2. Crăiţele sunt plante luminoase şi frumos mirositoare şi sunt o alegere excelentă atunci când vrei să ţii ţânţarii la depărtare. Conţin Pyrethrum, un ingredient care se găseşte în majoritatea insecticidelor şi care va ţine „zburătorii” la distanţă. Aceste plante alungă mai multe insecte, nu numai țânțarii. Plantaţi crăițele la intrarea în casă, în locurile în care staţi în aer liber sau  în ghivece la geamuri și balcon.

3. Busuiocul oferă o protecţie dublă când vine vorba de ţânţari.Nu numai că vei avea o armă rapidă şi eficientă împotriva ţânţarilor, dar te vei bucura şi de o plantă delicioasă în stare proaspătă, la îndemână pentru orice reţetă vrei să prepari. Uleiurile esențiale din busuioc resping foarte bine țânțarii. Puteţi planta busuioc în locuri strategice din grădină dar și la intrarea în casă, și la fel de bine în ghivece, în locuință și balcon.

4. Menta alungă majoritatea insectelor pentru că urăsc mirosul şi gustul de mentă, deci plantarea ei într-un ghiveci în casă poate fi soluţia ideală împotriva ţânţarilor. În plus, dacă ai ghinionul să te muşte, frunzele de mentă frecate direct pe piele îţi vor uşura considerabil mâncărimile.

Aceasta ucide și larvele lor în 24 de ore de la expunerea unei soluții formate din ulei de mentă și apă.

Vizualizări: 1,443

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: