Amânare în dosarul medicilor acuzaţi de luare de mită

Ziua de ieri a trecut fără ca medicii inculpați în dosarul șpăgii date de o pacientă de la Spitalul de Urgență din Târgu Cărbunești pentru o cezariană să fie audiați în fața judecătorului care va trebui să dea un verdict în acest caz în perioada următoare. Magistratul Laura Mihaela Sarcină este cea care va decide, ca instanță de fond, dacă cei doi ginecologi Dana Uțupanu și Aurelian Dobran, alături de anestezistul Grigore Dinu, sunt sau nu vinovați pentru acuzațiile ce le sunt aduse. La termenul de ieri fiecare dintre aceștia a venit la Tribunal împreună cu soțul sau soția, după caz, demonstrând că beneficiază de sprijinul familiei în greutățile cu care se confruntă.

În sala de judecată s-a stat ieri foarte puțin pentru că încă de la început avocata unuia dintre inculpați a solicitat instanței o amânare a judecării dosarului pe motiv că a cerut la Colegiul Medicilor și la Agenția Națională a Funcționarilor Publici pentru a i se preciza dacă medicii sunt sau nu funcționari publici. Avocata a remarcat faptul că în rechizitoriul procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova este menționată calitatea de funcționar public a medicilor inculpați, lucru cu care aceștia nu par să fie de acord. Cererea respectivă a fost respinsă din start de procurorul de ședință, care a precizat că medicii lucrează la instituții de stat, nu la cabinetele lor medicale private, în cele din urmă solicitarea adresată instanței fiind respinsă de judecătorul Laura Mihaela Sarcină.

Avocata care a formulat solicitarea respectivă a cerut însă cu această ocazie și o amânare a judecării dosarului pe motiv că are nevoie de mai mult timp pentru a-și pregăti apărarea. Cererea respectivă i-a fost aprobată pe loc și, ca urmare, audierea celor trei a fost amânată până la următorul termen din dosar. Uțupanu, Dobran și Dinu au fost prinși în flagrant la începutul anului, imediat după sărbătorile de iarnă, când primeau de la o pacientă 1900 de lei pentru o operație de cezariană. Suma fusese negociată înainte de intervenția chirurgicală de Dana Uțupanu, ulterior, toți cei trei medici fiind ridicați de procurori și duși la Craiova pentru audieri. Pe parcursul cercetărilor anchetatorii au aflat că și alte paciente ar fi dat bani pentru a fi operate, dosarul ajungând pe masa judecătorilor cu cei trei medici în stare de arest preventiv. Măsura respectivă a fost însă înlocuită cu arestul la domiciliu, cei în cauză neputând să părăsească imobilul în care stau fără încuviințarea instanței nici să își cumpere o pâine.

Vizualizări: 178

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: