Eleva care şi-a îngropat pruncul în grădină nu face închisoare

Tânăra din Roșia de Amaradia acuzată anul trecut de pruncucidere a scăpat basma curată, după ce rezultatul necropsiei a arătat că fătul a decedat la naștere și apoi a fost îngropat în curtea casei. Roxana Diaconu, pe atunci elevă în clasa a XII-a, a fost scoasă de sub urmărire penală de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

Roxana Diaconu avea 19 ani și era elevă în clasa a XII-a la liceul din Roșia de Amaradia.  Tânăra  a rămas însărcinată și a încercat să-și ascundă sarcina cât a putut, însă în comună s-a aflat că aceasta urma să aducă pe lume un copil. Eleva de liceu care se pregătea să susțină bacalaureatul a născut pe data de 4 mai 2013 o fetiță vie, au susținut la acea vreme anchetatorii, pe care a îngropat-o în curtea casei, sperând ca nimeni să nu afle ce s-a întâmplat. În acest caz, procurorul de caz a dispus începerea urmăririi penale faţă de tânăra în vârstă de  19 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat.

Gestul de cruzime săvârșit de tânără, în opinia anchetatorilor, a făcut ca aceasta să stea internată câteva zile în Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu, pentru ca specialiștii să stabilească dacă eleva a avut sau nu discernământ. Ceea ce a făcut lumină în acest caz și a scăpat-o pe tânără de ani grei de închisoare a fost rezultatul necropsiei. Specialiștii de la Institutul de Medicină Legală „Mina Minovici” au stabilit că micuțul s-a născut mort. În felul acesta, Roxana Diaconu a scăpat de răspunderea penală și de ani buni pe care risca să-i petreacă în spatele gratiilor.

Vizualizări: 192

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: