Amantlâcul s-a făcut coaliţie!

În sfârşit şi-au dat arama pe faţă. Ceea ce era de neimaginat s-a întâmplat! PNL şi PSD s-au pupat toţi în Piaţa Independenţei şi-au pus-o şi de-o guvernare şi de un preşedinte în persoana lui Geoană. Acum s-a confirmat că Antonescu era iepurele lui Geoană. El este cel care s-a întâlnit oriunde şi oricum cu Băsescu pentru a-l menaja pe Geoană. El este cel care i-a dat replica lui Băsescu ca să pară Geoană un îngăduitor. El este cel care, după ce a pierdut turul doi al alegerilor n-a putut dormi în prima noapte de frică că nu se mai face ziuă şi nu mai poate să anunţe că liberalii nu-l votează pe Băsescu niciodată şi nicicum. După anunţ, conform planului, a ieşit Geoană şi l-a primit cu braţele deschise iar Vanghelie şi-a frecat pumnii şi le-a zis: bine-ai venit mânca-ţi-aş! Cu Patriciu la butoane şi cu Hrebenciuc la sârme noua alianţă, veche de pe vremea amantlâcului, s-a reunit, cuprinzând şi UDMR pentru a se pune de-a curmezişul lui Băsescu. Atâta ură viscerală n-am mai văzut de când sunt şi sunt de ceva ani! De unde părea un lider nonconformist, Antonescu a ajuns roată la căruţa PSD-ului care s-a angajat să-i tragă pe toţi la Cotroceniul unde o să vină Mazăre să dea cu pumnul în masă să le sară paharele de pe ea. Chipurile, ce-i uneşte pe toţi nu e ura faţă de Băsescu, ci dragostea faţă de Iohannis, izbăvitorul de neam, alesul majorităţii, providenţialul, trimisul cerului pe pământ! Dacă n-am şti cine este PSD-ul cu ai lui Vanghelii cu tot, dacă n-am şti cine este Patriciu, dacă n-am şti ce vor ungurii, mai că ne-ar veni să credem că după aşa stabiliment nu ne rămâne decât să dormim liniştiţi că alianţa veghează.

Încercarea celor trei de a-l bloca pe Băsescu nu va stârni în turul doi decât furia votanţilor care doreau o luptă dreaptă şi nu una în care adversarul este lovit pe la spate. Cele trei partide care s-au unit la centru au scăpat un singur lucru din vedere şi anume acela că ei nu pot negocia voturile care nu le au şi peste capul electorilor. Chiar dacă referendumul care a fost validat le stârneşte fiori de groază, nimeni nu are dreptul să negocieze ceva peste care nu este proprietar. Votul electorilor este numai al lor şi îl dau cui vor indiferent de mustăriile de la Bucureşti unde poporul în numele căruia matraplazesc nu face nici cât doi bani!

Toţi cred că dacă izolează PD-L Băsescu va pierde alegerile. Nimic mai fals dacă avem în vedere că judeţele în care acesta a obţinut cele mai multe voturi nu sunt neapărat şi cele care au cel mai mare număr de membri de partid. Oricât de nedreaptă este lupta în turul doi, unde cei trei au de partea lor şi pe Vântu cu televiziunile şi ziarele lui, precum şi pe Felix Motanul peste banii lui Patriciu şi susţinerea Moscovei cerşită pe furiş de Geoană, Băsescu poate câştiga cel de-al doilea mandat. Coaliţia celor trei poate stârni val de simpatie pentru Băsescu. Dacă lucrurile nu ar fi atât de serioase iar soarta României nu ar depinde aşa de mult de aceste alegeri am putea spune că Băsescu ar mai putea să le facă ceva: să se retragă din turul doi şi să-i lase pe ceilalţi să se războiască între ei până salvează România!

Vizualizări: 115

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: