Ambulanțele din Gorj, fără medici de sărbători

Serviciul Județean de Ambulanță Gorj se confruntă cu mari probleme legate de lipsa medicilor. Ambulanțele ajung la pacienți fără medic, doar cu șoferul și un asistent. Sindicaliștii atrag atenția și spun că problema este una gravă, mai ales în această perioadă când numărul solicitărilor a crescut destul de mult.   
  
  
Ambulanțe fără echipă medicală completă. Cam aceasta este situația cu care se confruntă Serviciul de Ambulanță din județul Gorj. Pacienții care solicită o salvare la ei acasă și au nevoie de un medic se pot ruga la Dumnezeu să fie ajutați și asta pentru că nu există niciun medic pe mașini. Nevoie de cadre medicale au și cei care sunt implicați în accidente rutiere, solicitări care sunt tot mai dese în această perioadă.   


”Din păcate, criza de medici la ambulanță este destul de mare. Practic, funcționăm in regim de avarie. Mai avem doar 5 medici care pot asigura urgența în teren la solicitări. Este o situație care nu a apărut de o lună sau două, există de mai mult timp, dar lipsa de decizie a celor care au condus Serviciul de Ambulantă a făcut să se ajungă în această situație”,  a spus Marian Popescu, sindicalist.   


Solicitările au crescut în această perioadă, iar sindicaliștii trag și ei un semnal de alarmă în acest sens. ”Echipajul este format din medic, asistent și ambulanțier. În momentul în care îți lipsește un membru este clar că echipa nu poate să funcționeze cum trebuie.  În ultima vreme ne întâlnim cu situații de acest gen. Este păcat pentru că sunt oameni aflați în suferință la care nu poate ajunge medicul, deși ar fi trebuit să ajungă”, a mai spus Popescu.  

Managerul SAJ Gorj spune că sunt doar 9 medici, însă nu toți fac teren. ”În prezent sunt 9 medici cu mine cu tot. Pot să efectuez în weekend gărzi. Sunt 9, dar trei activează la dispeceratul instituției. Mai sunt 6. Dintre ei mai sunt și în concedii, au suplinit si ei la timpul lor. Au fost turele aglomerate”, a declarat Claudiu Constantinescu, manager SAJ Gorj.   


Autotoritățile cunosc situația și spun că totul este din cauza managementului. ”Problema este la managementul ambulantei. Sunt foarte nemulțumit de modul in care este gestionată activitatea la Serviciul de Ambulanță Gorj. Pe perioada sărbătorilor de Crăciun, ambulanța nu a fost asigurată cu medic, ceea ce este de noapte minții”, spune prefectul de Gorj, Marcel Iacobescu.  


Prefectul de Gorj a trimis și corpul de control la Ambulanță. ”Sunt probleme pe toate compartimentele, începând de la magazie, de la inexistența unei farmacii care să gestioneze ieșirile și intrările de medicamente, până la partea de management”, mai afirmă Iacobescu.   


Înainte de Crăciun, Serviciul de Ambulanță Gorj a fost sancționat de către DSP cu suma de 25.000 de lei pentru nerespectarea unor măsuri trasate de Ministerul Sănătății. 

Vizualizări: 883

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: