Ce aduce noul an în privința parcărilor din Târgu Jiu

Noul an vine cu modificări în ceea ce privește tariful de taxare a parcărilor din Târgu Jiu. Astfel, cu data de 3 ianuarie 2022, târgujienii pot depune cereri pentru prelungirea contractului. Pentru cele de reședință se va plăti 120 de lei, pe an, pe intervalul orar 16.00-08.00 sau 360 de lei pentru 24 de ore.

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, spune că cererile se depun la sediul Direcției de Concesiuni de pe strada A.I. Cuza. ”Discutăm de parcările de reședință și parcăle publice. În privința parcărilor de reședință, solicitările pentru reînnoirea contractelor, și aici vorbim de primul contract pentru locurile de parcare, se face la Direcția de Concesiuni de pe strada A I Cuza, acolo unde era pe vremuri Direcția de Patrimoniu. Acolo se depun solicitările pentru încheierea contractelor care sunt însoțite de prima taxă pe care o solicită și pe care o plătește cetățeanul în funcție de solicitare.  Astfel, vorbim de parcări de reședință în intervalul orar 16:00-08:00, care se taxează care cu 120 de lei, sau parcarea 24 din 24 care se taxează cu 360 de lei”, a spus Marcel Romanescu.

Cererile se pot depune și online. În prima jumătate a anului, târgujienilor li se acordă doar un singur loc de parcare, iar locurile rămase libere vor fi redistribuite celor cu mai multe mașini.

”Șase luni se solicită doar un singur de parcare, iar pentru al doilea loc de parcare, chiar dacă face solicitarea și se va plăti o taxă conform noului regulament,  dar nu se va încheia un contract, taxa nu se restituire, ci rămâne la bugetul Municipiului Târgu Jiu și se reportează pentru anul următor”, a mai declarat edilul Romanescu.

Vizualizări: 2,894

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: