Ambulanțele sunt praf. Prefectura cere demisia șefului SJA Gorj!

Nereguli grave la Serviciul de Ambulanță Gorj. Asta a descoperit Corpul de Control al Prefecturii Gorj. Cabluri lipite cu bandă izolieră, tuburi fără oxigen și ventilator defect sunt doar câteva dintre constatări.

Corpul de Control a fost trimis în urma decesului șefului de la Sanepid Gorj, transportat cu o ambulanță la care s-a stricat ventilatorul. Prefectul de Gorj, Corneliu Răducan Morega, spune că acest raport de control va fi transmis Ministerului Sănătății pentru a lua măsurile necesare. Prefectul a mai afirmat faptul că va sesiza și poliția cu privire la acest aspect pentru neglijență în serviciu. Din concluziile raportului Corpului de Control, reiese faptul că este vorba despre un management defectuos, mai spune prefectul.

”Este clar, din concluziile raportului reiese faptul că este vorba despre un management defectuos”, spune Răducan Morega.

Cel care a făcut parte din Comisia de Verificare, Bivolaru Daniel, spune că în ambulanța cu pricina s-a constatat faptul că ventilatorul era defect, iar cablurile erau lipite cu bandă izolieră.

”Cablul de alimentare la 12 V al ventilatorului a fost găsit defect, ventilatorul nu încărca la 12V. Cablajele de alimentare aferente soclului de conectare în ventilator au fost găsite parțial fără izolare, fapt ce a dus la creșterea unei conexiuni între fire și implicit crearea unui scurt circuit manifestat prin arderea siguranței de protecție de 10A”, spune Bivolaru, conform raportului încheiat.

De asemenea, din  formularul de revizie realizat de firma Medist Imaging au fost constatate mai multe nereguli din care reiese faptul că echipamentul are cablul de încărcare defect și lipit cu bandă izolieră.

Conform jurnalului de bord al autospecialei cu care a fost transportat Dobrin, se observă că aparatul de oxigen figura ca fiind  nefuncțional, dar și faptul că lipseau tuburile de oxigen.

Tot din raportul Corpului de Control a reieșit faptul că 21 dintre autospeciale nu au verificări periodice de anul trecut, avizul expirând pe data de 01.07.2020.  

Bivolaru mai declară că nu există nicio ambulanță funcțională la parametrii normali în acest moment. ”Conform legii Sănătății, nu există. Din punctul meu de vedere, nu există”, a spus acesta.

Prefectul Morega spune că nu este o situație plăcută: "Nu mi se pare normal ceea ce se întâmplă. Lucrurile nu par deloc a fi bune. Este revoltător. Concluziile raportului sunt foarte clare. Mi se pare strigător la cer. Vom lua măsurile care se impun, evident”.

Trimisul Guvernului în teritoriu îi cere șefului SAJ Gorj să demisioneze din funcția pe care o deține. ”Citind acest raport, din prima concluzie este că ar trebui să plece din funcție”, a spus Răducan Morega.    

Directorul Serviciului de Ambulanță Gorj, Constantin Mitroi, a comentat cele specificate în raportul Corpului de Control.  ”Nu aveau cum să constate acest lucru. Sunt sesizările ce scriu medicii în jurnalul de bord al mașinii, iar specialistul care asigură garanția arată că ventilatorul era funcțional. Nu dau eu asigurările că ambulanțele sunt funcționale, o dau specialiștii. Nu aveau cum să constate că toate ambulanțele erau defecte, ei au verificat doar o parte dintre mașini. Aștept să văd și eu raportul. Dacă mi-a cerut demisia, nu comentez ceea ce a spus domnul prefect”, a spus Mitroi.

În cazul în care Mitroi nu-și va da demisia din funcție , prefectul va înainta către Ministerul Sănătății o propunere în acest sens.

Vizualizări: 2,038

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: