Vom fi îngropați în gunoaie. Autorizația de mediu a depozitului din Târgu Jiu, suspendată!

Agenția pentru Protecția Mediului Gorj a decis luni, 15 martie, să suspende autorizația de mediu pentru depozitul de deșeuri operat de Polaris Mediu la Târgu Jiu. Din 23 martie, aici nu mai pot fi duse deșeuri, potrivit deciziei APM Gorj, care poate fi însă atacată în instanță.

Tot Gorjul aducea deșeurile menajere la depozitul de la Târgu Jiu, dar soluție alternativă există numai pentru cele 33 de localități care fac parte din ADIS. Acestea vor putea duce deșeurile la depozitul din Mehedinți, în limita a 1.500 de tone pe lună, cu costurile de transport aferente, a transmis Luis Popa, șeful Serviciului de Gestionare a Deșeurilor și a Activităților de Salubrizare din Consiliul Județean Gorj.

Problema este ce se întâmplă cu diferența până la 4.500 de tone pe lună, nefiind exclus ca ghenele pline să facă parte din peisajul zilnic începând cu finalul acestei luni.

Inexplicabil, noul prefect Cornel Răducan Morega a pus zilnic presiune pe acest subiect, vorbind de închiderea gropii de gunoi, deși știa că zeci de localități, printre care și Târgu Jiu, nu au alternativă.

Primăriile au fost înștiințate sec de APM Gorj că autorizația de mediu pentru depozitul ecologic se suspendă și să facă demersuri pentru ca, din 23 martie, să trimită deșeurile colectate la depozite din alte județe. Doar că depozitele din alte județe au spus că nu primesc gunoaiele din Gorj.

Galerie foto


Vizualizări: 2,684

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: