Piață agroalimentară care nu a funcționat niciodată

Autoritățile locale din comuna gorjeană Cătunele au realizat în urmă cu trei ani, cu bani de la bugetul local, o piață agroalimentară, numai că investiția nu a funcționat niciodată. Motivul este unul simplu. Nu s-au găsit producători în Cătunele care să-și vândă produsele aici. Primarul din Cătunele se gândește acum la o soluție pentru a face piața să funcționeze.

Proiectul a fost văzut de autoritățile locale din Cătunele ca un parteneriat public-privat, însă acest sistem nu a funcționat. ”Piața agroalimentară a fost realizată în urmă cu trei ani, dar nu a funcționat niciodată, pentru că eu am făcut-o pentru producători, nu pentru afaceriști și bișnițari. Am gândit atunci un parteneriat public-privat prin care noi, ca și autoritate publică, făceam această piață și realizam și 20 de solarii, iar cetățenii care produceau, o parte din alimente le vindeau pentru primărie. A fost ceva de genul făcut la Constanța, acolo au fost probleme și am renunțat la idee. Am rămas doar cu piața și am constat că la Cătunele nu sunt producători care să-și vândă aici marfa”, a declarat Florinel Țuilă, primarul din Cătunele.

Autoritățile locale din Cătunele nu vor ca piața să mai stea închisă și se pare că au găsit și soluția. ”Piața a fost făcută acum trei ani cu bani de la bugetul local și a costat undeva la 200.000. Este dotată cu tot ce trebuie și, dacă la Cătunele nu sunt producători, am decis să o punem la dispoziția producătorilor din comunele care fac parte din Asociația Valea Motrului. Din păcate la Cătunele nu sunt producători, ci doar pensionari din minerit cu pensii mari”, a transmis primarul din Cătunele.

Vizualizări: 3,178

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: