Amenajare peisagistică în centrul comunei Câlnic

Centrul comunei Câlnic va fi înfrumuseţat. Începând cu luna august vor fi demarate lucrări de amenajare peisagistică. Proiectul presupune amenajarea trotuarelor, a spaţiilor verzi, plantare de copaci, precum şi amplasarea de mobilier urban. Primarul Dumitru Vulpe spune că vor fi continuate şi lucrările de modernizare a liniilor de sat din Vatra Nouă a comunei.

Primăria Câlnic va demara lucrările de amenajare a zonei din centrul comunei începând cu luna august. Autorităţile locale spun că, prin acest proiect, centrul comunei va căpăta un aspect estetic aşteptat demult de către locuitori. Proiectul presupune amenajarea trotuarelor, a spaţiilor verzi, plantarea de copaci, precum şi amplasarea de mobilier urban.

Prin amenajarea unor spaţii verzi se urmăreşte în mod indirect îmbunătăţirea calitativă şi ambianţa centrului localităţii. Spaţiul va fi amenajat în stil tradiţional, punându-se accent estetic pe plante din flora autohtonă. Concomitent cu amenajarea peisagistică se vor continua şi lucrările de modernizare a liniilor de sat din Vatra Nouă a comunei. „În luna august, vom începe lucrările de amenajare peisagistică a centrului civic al comunei. Am demarat deja un proiect de modernizare a drumurilor, iar luna viitoare vom începe reabilitarea liniilor de sat din Vatra Nouă-Câlnic”, a declarat Dumitru Vulpe, primarul comunei Câlnic.

Autorităţile locale au finalizat deja lucrările de asfaltare şi de amenajare a rigolelor pe două drumuri secundare din localitate. „Am terminat de modernizat cele două drumuri săteşti din Vatra Nouă-Câlnic, iar în perioada imediat următoare ne vom apuca de alte linii de sat pe care vrem să le finalizăm până în sezonul rece. Lucrările la cele două drumuri deja finalizate au fost executate de către două firme diferite. Odată cu reabilitarea drumurilor au fost reamenajate rigolele, acostamentele şi căile de acces de la gospodăriile oamenilor”, a mai precizat Dumitru Vulpe.

Vizualizări: 250

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: